Zanzibar kuşatması

Ne Bodrum, ne de Çeşme... Farklı yerler arayan, basından kaçan sosyetenin yeni rotası Zanzibar oldu. Ali Şen, Tuba Ünsal, Mirgün Cabas, Şebnem ve Celal Çapa gibi ünlü isimler, tatil için bu şirin Afrika adasını seçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2013 Güncelleme 19 Mayıs 2013, 02:14
Zanzibar kuşatması

İÇİNDEKİLER

Sosyete gözünü kara kıtaya çevirdi! Uzakdoğu ve Avrupa'nın pabucunu dama atan yer, Tanzanya'nın tatil cenneti olarak gösterilen Zanzibar Adası oldu. "Baharat Adası" olarak da bilinen Zanzibar'a bugüne dek çok az sayıda kişi gidiyordu. Ancak ünlü isimlerin burayı keşfetmesiyle talep patlaması yaşandı.

SAFARİ YAPILIYOR
Dünyanın birçok ülkesine giden Şebnem ve Celal Çapa çifti, tatil için bu doğa harikası adayı seçti. Yine Tuba Ünsal ve Mirgün Cabas çiftinin de Zanzibar'da boy göstermeye hazırlandığı öğrenildi. Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen'in ise burayı çok sevdiği ve dalış yapmak için sık sık gittiği belirtildi... Sosyeteden daha pek çok kişinin Zanzibar'ın yolunu tuttuğu ortaya çıkarken tur şirketleri de bu talepten hayli memnun kaldıklarını söyledi... HMC Travel şirketinin genel menajeri Gökhan Atamer, Zanzibar turlarının şimdiden dolduğunu belirtti. Atamer, "İnsanlar, Zanzibar'da deniz, kum ve güneşin tadını çıkartıyor. Ayrıca dalış ve safari yapabiliyor, Afrika'nın otantik ortamlarını keşfe çıkabiliyor" dedi.

YOLCULUK 7 SAAT

Bu arada Queen grubunun solisti Freddie Mercury'nin doğum yeri olan Zanzibar'a Tanzanya'dan gidiliyor. THY, haftanın üç günü İstanbul'dan Darüsselam'a sefer düzenliyor. 7 saatlik uçuşun bilet fiyatları 2-3 bin lira arasında değişiyor.

HALİL ÇİLİNGİR