Ana kucağı

Karaciğer nakli olan kadınlar, ölümü göze alıp anne oluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2013 Güncelleme 29 Mart 2013, 00:00
Ana kucağı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en iyi merkezleri arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi'nde, nakil yapılan kadın hastalardan 7'si son 16 yılda tedavi ve takiplerle anne olma mutluluğunu yaşadı. Dördü ise bebek bekliyor. Türkiye'nin dört bir yanından şifa için DEÜ Hastanesi'ne gelenler, önce karaciğer nakil ekibi tarafından başarılı ameliyatlarla hayata döndürüldü. Ardından düzenli kontrollerle çocuk sahibi olma özlemleri giderilerek, hayata bir kez daha dört elle sarılmanın mutluluğunu yaşadılar.

TAKİP ÇOK ÖNEMLİ
1997'den bu yana başarılı nakiller yapan DEÜ Hastanesi Karaciğer Nakli Ekibi Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu, "Nakilden sonra anne adaylarının takip ve tedavileriyle sağlıklı bebekler dünyaya geliyor. Hastaların nakil sonrası dönemde kullandığı, organ reddini önleyici uygun ilaçların gebeliğin devamında olumsuz etkisinin olmaması, bu çocukların doğmasında önemli rol oynamıştır" dedi.

YAŞAMA DÖRT ELLE SARILDI

İzmirli Seval Demirel de, Kent Hastanesi'nde yapılan karaciğer naklinin ardından hamile kaldı. Bebek sahibi olunca hayata dört elle sarıldı.