Barış nevruzu

BDP'nin İstanbul Kazlıçeşme'deki Nevruz kutlamalarına 100 bin kişi katıldı. Slogan ve pankartlarla barış mesajları verildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2013 Güncelleme 18 Mart 2013, 00:00
Barış nevruzu

İÇİNDEKİLER

Türkiye genelinde birçok ilde kutlanan Nevruz'un merkezi İstanbul Kazlıçeşme Meydanı oldu. Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Kazlıçeşme'de organize ettiği Nevruz kutlamalarına yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Pankartlar ve sloganlarla barış mesajları verildi. Kürsüden sürekli vatandaşların provakasyona gelmemeleri anons edilirken erken saatlerden itibaren Türkçe, Kürtçe ve Karadeniz şarkıları da çalınmaya başladı. Kutlamaya gelenler 'Hayde gidelim hayde' şarkısı eşliğinde alana girdi. Alana kurulan kürsüden BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder'in Nevruz ateşini yakması ve alanda yakılan ateş ile şarkılar eşliğinde eğlenen vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı. Sırrı Süreyya Önder, Kürtçe ve Türkçe yaptığı kısa konuşmasında İmralı'da tutuklu bulunan Öcalan'ın barış ve demokrasi selamını getirdiğini belirterek, "Öcalan'ın barışımız kutlu olsun. Artık ne eskisi gibi savaşacağız ne de eskisi gibi yaşayacağız" diye mesaj ilettiğini belirtti.

KUTLAMALARA GÖLGE DÜŞMEDİ
ERZURUM: BDP'nin organize ettiği kutlamaları protesto için alana yürüyen kalabalığı polis engelledi. Taşlı sopalı kavga eden iki gruba, tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale edildi.
KOCAELİ: Şehir merkezinden nevruz alanına giden gruplar 'Öcalan' sloganları atınca çevredeki bir grup genç tepki gösterdi. Polis, iki grubu güçlükle ayırdı.
ANTALYA: BDP'nin Nevruz etkinliğine karşı eylem yapanları polis engelledi.
SAKARYA: BDP'lileri protesto eden 50 kişi gözaltına alındı.