Yargıtay kanmadı

Eski bir dekanı internette kendisine aşık edip 135 bin lirasını alan kadına yerel mahkeme beraat vermişti. Yargıtay ise 'dolandırıcılık var' dedi ve kararı bozdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2012 Güncelleme 01 Ekim 2012, 00:00
Yargıtay kanmadı

İÇİNDEKİLER

Z. Ö. internette tanıştığı Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. E.B.'yi manken Yüksel Ak'ın fotoğraflarını gönderip kendisine aşık etti. Daha sonra ise evlenme vaadiyle E.B.'nin 135 bin lirasını alarak dolandırdı. Bu iddialar karşısında mahkemeye çıkan kadına verilen beraat kararına Yargıtay'dan bozma geldi. Yüksek mahkeme, ilk günden beri yanıltıcı bilgiler veren sanığın, dolandırıcılık suçundan cezalandırılması gerektiği şeklinde görüş bildirdi.

YANILTICI BİLGİLER
Nitelikli dolandırıcılık suçundan 5 yıl önce hakim karşısına çıkan 28 yaşındaki Z.Ö. beraat etti. Fakat para ve kariyerinden olan müşteki dekan, kararı temyiz etti. Yargıtay ise sanığın baştan beri yanıltıcı bilgiler verdiğini kaydetti. Sanal alemdeki suçun gerçek olduğunu ifade eden yüksek mahkeme, beraat kararını bozdu. Müşteki Dekan E.B. ile internette tanışıp, manken Yüksel Ak'ın fotoğraflarını göndererek, kendisine aşık ettikten sonra müştekiden evlilik masrafı diye 135 bin lira aldığı iddia edilen Z.Ö. önümüzdeki günlerde yeniden hakim karşısına çıkacak. Sanık Z.Ö., kimseyi dolandırmadığını belirterek, "Müşteki E.B. ile chatte tanıştık. Bir süre yazıştıktan sonra telefonla görüşmeye başladık. Ben daha ilk görüşmemde kimliğimi saklamadım. Paralar da gerçek adım ve hesabıma gelmiştir. Ancak fotoğrafları gördükten sonra beni beğenmeyerek gönderdiği paraları geri almak istediği için böyle bir yola başvurdu" dedi.