Kibar dekan!

'Kibar Feyzo' filmi, üniversitede ete kemiğe büründü! Prof. Dr. Sancaklı'nın kullandığı tuvalete, 'Dekan WC' tabelası asıldı. Öğrenciler neye uğradıklarını şaşırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2012 Güncelleme 13 Ağustos 2012, 00:31
Kibar dekan!

İÇİNDEKİLER

Kemal Sunal ve Şener Şen'in unutulmaz fimlerinden biri olan "Kibar Feyzo", İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde gerçek oldu. Ancak roller değişti. Bu kez ana kahraman "ağa" değil, "dekan" idi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Saffet Sancaklı'nın kullandığı tuvaletin kapısına, "Dekan WC" yazılı tabela asıldı. Amaç ise söz konusu tuvalete dekandan başka birisinin girmesini engellemekti.

'AKADEMİK DEVRİM'
Yazıyı görünce şaşkına dönen öğrenciler, neye uğradıklarını şaşırdı.
Çünkü "erkekler" ve "kadınlar" tuvaleti sınıflamasına bu kez "mastırlı tuvalet" de dahil edilmişti. Trajikomik uygulama, öğrenciler tarafından eleştirilerin odağına yerleşti. Öğrenciler olayla ilgili şikayet dilekçesi verirken, tepkiler sosyal paylaşım sitelerinde de dinmek bilmedi. Ortak yorum ise "Üniversite tuvaletinde akademik devrim" oldu.

SANCAKLI: YANLIŞLIKLA ASILDI
Gelen eleştiriler üzerine İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Sancaklı ise olayla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı. Sancaklı, "Söz konusu tabela yanlışlıkla yazılmıştır. Birkaç gün asılı kaldı daha sonra kaldırdık. Şu anda böyle bir tabela yok" ifadesini kullandı.

AĞANINKİNİN ÜZERİNE...
"Dekan WC" örneğinin bir benzeri "Kibar Feyzo" filminde konu oluyor. Kemal Sunal'ın canlandırdığı Feyzo, başlık parası için kente gidip çalışır. Döndüğünde köylülere artık ağalık sisteminin kalktığını söyler. Kibar Feyzo, daha sonra köye umumi hela yaptırır. Ağayı canlandıran Şener Şen'i görünce tuvaletin kapısına, "Ağaya beleş" diye yazan Feyzo, "Ağanın yaptığının üstüne olur mu?" sorusuyla karşılaşır.

'KOLLA HELAYI'
İnönü Üniversitesi'ndeki tuvalet skandalı, Twitter'ın en çok konuşulanlar listesinin başına yerleşti. İşte yorumlar: Tuvaletin bile yandaşı oluyormuş demek ki... Zaman çok kötü, kolla helayı! Üniversitenin ağasına yakışır. Dekanların üstüne şey konduramayan bilim yuvamız... Tehditçi ve ayrımcı dekandan sonra bir başka tuhaf dekan. Bu ne çağdaşlık arkadaş. Görgüsüzlük sınır tanımadı. Okumuş adamın tuvaleti başkadır. Dekana beleş... Onlarınki boncuklu! Dekanın tuvaleti kutsaldır. Ne gerek var? Sanki farklı bir şey yapacak. Onlarınki daha değerli demek ki ne de olsa mastır yapmış.