İyi halden müebbet

Bebeğini tuvalette doğurup öldüren anneye, iyi hal indirimi yapılarak müebbet hapis cezası verildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2012 Güncelleme 26 Mayıs 2012, 02:13
İyi halden müebbet

İÇİNDEKİLER

Bursa'da iş yerinin tuvaletinde dünyaya getirdiği bebeğini eşarbıyla boğarak öldüren annenin cezası kesildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "yakın akrabayı öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen 26 yaşındaki S.Ö., son kez hakim karşısına çıktı. Gayrimeşru ilişki sonucu hamile kaldıktan sonra iş yerinin tuvaletinde dünyaya getirdiği bebeğini boğarak öldürmekle suçlanan tutuklu sanık S.Ö., "Bir diyeceğim yok" diye konuştu. Mahkeme sanığı "çocuğunu öldürmek" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından takdir hakkını kullanan mahkeme, sanığın duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezasını müebbet hapse çevirdi.

SÖYLEYEMEDİM
İlk duruşmada konuşan S.Ö., eşi E.Ö. ile geçinemedikleri için boşanma davası açıp baba ocağına döndüğünü ifade ederek, "Burada G.Y. ile arkadaşlığım oldu. Cinsel ilişkiye girdik ve hamile kaldım. G.Y. hamile olduğumu söylediğimde benimle evleneceğini söyledi. Sonra telefonları açmamaya başladı. En son görüştüğümüzde bana, 'Ne yaparsan yap' diyerek telefonu kapattı.

AĞLAMASIN DİYE
Hamile olduğumu ailemden ve iş arkadaşlarımdan gizledim. Bu durumu kimseye söyleyemedim" demişti. Olay günü iş yerinde beli ağrımaya başlayınca tuvalete gittiğini anlatan S.Ö., ifadesini şöyle sürdürmüştü: "Tuvaletteyken birden bebek geldi. Kordonunu koparttım. İş önlüğüme sardıktan eşarbımı üşümesin diye kafasına bağladım ve uçlarını da ağlamasın diye emzik gibi yapıp ağzına soktum. Öldürme kastım yoktu."