Türkiye havası

Hızı 137 kilometreye ulaşan lodos, memleketi birbirine kattı. Ancak İstanbul, tufanı büyüklüğü oranında yaşadı! Boğaziçi Köprüsü ilk kez fırtına yüzünden kapatıldı; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde devrilen 2 TIR ise vatandaşı tırlattı. Boğaz'ın ortasında yanan tekne ise dehşeti katladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2012 Güncelleme 07 Ekim 2017, 08:24
Türkiye havası

İÇİNDEKİLER

Nisan'da kışı, Şubat'ta yazı yaşayan Türkiye, yine havasını şaşırdı... Dün günlük güneşlik bir havaya uyanan yurdum insanı, fırtına yüzünden adeta küçük kıyameti yaşadı. Hızı saatte 137 kilometreye ulaşan lodos, Edirne'den Kars'a kadar Türkiye'yi birbirine kattı. Ancak İstanbullular dehşeti bir başka yaşadı.

İstanbul'da saat 13:00'da etkili olmaya başlayan rüzgar, "ayakları yerden kesti". Tufan yüzünden Boğaziçi Köprüsü 20 dakika boyunca trafiğe kapatıldı. Fatih Sultah Mehmet Köprüsü'nde devrilen 2 TIR ise Megakent'i adeta 'hortum'ladı. Trafik iki yakayı birbirine kattı.
NİŞANTAŞI HAVAYA UÇTU
İstanbul'da, sanat ve sosyete camiasının uğrak yeri olan Nişantaşı ise bir facianın eşiğinden döndü. Teşvikiye Caddesi üzerinde bulunan bir inşaat iskelesi, rüzgarın etkisiyle yıkıldı. Korkunç olayda 2 kişi yaralandı. İstanbul genelinde 300 evin çatısı uçarken 100 ağaç da kökünden devrildi. Boğaz'ın ortasında alev alan lüks yat ise dehşeti ikiye katladı. Yatta bulunan 10 kişi son anda kurtarıldı.

6 KİŞİ ÖLDÜ, 42 YARALI
İstanbul'u alt üst eden lodos, başta Ankara olmak üzere diğer bölgelerde de etkili oldu. Konya ve Denizli'de fırtınanın yol açtığı kazalarda 3 kişi öldü. Bolu'da uçan çatı, bir kişiyi öldürdü. Acının bir diğer adresi de Kırıkkale oldu. Eskişehir'de devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi ağır yaralandı. Dev dalgalar ise Marmaris ve Bodrum'u esir aldı. Tekneler fırtınanın etkisiyle limanın dışına uçtu.

GÖKTEN ÇAMUR YAĞACAK
Türkiye fırtına şokunu yaşarken Meteroloji Genel Müdürlüğü önemli açıklamalarda bulundu. Analiz Şube Müdürü Ahmet Uçar, şunları söyledi: "Fırtınayla birlikte havalanan tozlar, yağmurla birlikte çamur olup yağacak. Ardından sıcaklıklar 12 dereceye kadar düşecek."

BACALARA DİKKAT!
İGDAŞ, fırtına nedeniyle oluşabilecek karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı. İGDAŞ'tan yapılan açıklamada "Bacalarınızı kapatmayın" denildi.

BOĞAZ'DA YAŞAM SAVAŞI
Den Den isimli lüks yat ile Sarayburnu'nda gezintiye çıkan Volkswagen yöneticisi 5 Alman, 3 mürettebat, 1 tercüman ve 1 mihmandar, fırtınaya yakalandı. Kaptan, denizde oluşan güçlü dalgaları aşmak isterken motora aşırı yüklenince teknede yangın çıktı. Alevlerin arasında kalan 10 kişi canını zor kurtardı.

VEKİL YARALANDI
AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, fırtına nedeniyle TBMM bahçesinde dengesini kaybederek düştü. Hastaneye kaldırılan Dalyan'ın sağlık durumunun
iyi olduğu açıklandı.