K'ahır azabı

Ünlü jokey Selim Kaya, 'Doğulu olduğum için beni PKK'lı gösteriyorlar' dedi bir iddia da ağabeyinden geldi. 500 atı bulunan Ramazan Kaya, şunları söyledi: 'TJK her alanda ayrımcılık yapıyor. Bize ahır bile vermiyorlar!'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2012 Güncelleme 26 Ocak 2012, 02:14
K’ahır azabı

İÇİNDEKİLER

Takvim pistlere girdi, yarış dünyasındaki derin iddiaları gün yüzüne serdi. Ünlü jokey Selim Kaya'nın "Şanlıurfalı olduğum için TJK Başkanı Ömer Faruk Girgin beni PKK'lı olarak gösteriyor. Her türlü ayrımcılığa uğruyor ve dışlanıyorum" iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Veliefendi, Kaya'nın sözleriyle çalkalanırken bir açıklama da Selim Kaya'nın ağabeyi Ramazan Kaya'dan geldi.

DERNEK BAŞKANI...
500 atı bulunan Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, kardeşinin iddialarını doğruladı. Kaya, "Türkiye Jokey Kulübü'nde bizim gibi Doğulu kişilere ayrımcılık yapılıyor. Bu ayrımcılık her alanda var" dedi.

'BAKAN EKERE ANLATTIK'
Kaya, şöyle devam etti: "Bizler gece gündüz çalışarak sıfırdan bugünlere geldik. Tam 500 atımız var. Ancak ayrımcılığa maruz kalıyoruz. Mesela Türkiye Jokey Kulübü'ne asli üye olamıyoruz. Eğer siz TJK üyesiyseniz en iyi yerlerde ahır alabilirsiniz. Ama üye değilseniz bir de benim gibi Doğuluysanız size iyi ahır verilmez. Verilse de hep güneş gören ve atların terleyerek kondisyon kaybedeceği yerlerden verilir. Bu nedenle zaman zaman atlarımıza iğne vuruluyor, otları çalınıyor." Kaya iddialarını şu sözlerle noktaladı: "Biz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker'i 5 Ocak'ta ziyaret ettik. Ziyarette Bakan Mehdi Eker'e tüm sorunları tek tek sözlü ve yazılı olarak anlattık. Tüm bu sorunların çözülerek Türk yarış atçılığının daha da ileri gideceğine inanıyoruz."

TJK 300 BİN TL KAY BETTİ
Kaya, Kafkaslı adlı ünlü damızlık atı için bile ayrımcılığa uğradığını iddia etti. Kaya şunları söyledi: "TJK, bana ait olan Kafkaslı isimli aygıra aşım yapacaktı. TJK yetkilileri 70 aşım hakkı ve 20 de sahibi ve birinci derece akrabalarına aşım hakkı verdi. Ancak bu aşım hakkı 5'e indirildi. TJK, Türkiye'nin baş atlarından olan şampiyon Kafkaslı'ya bu zulmü reva gördü. Bu nedenle TJK'nın yaklaşık 300 bin lira gelir kaybı oldu."