Mucize yuva

Yüz ve çift kol nakliyle dünyayı sarsan Prof. Dr. Özkan, evinin kapısını açtı ve 'o anı' anlattı: Ahmet ile başlayıp Uğur ile devam ettik. Film bir anda koptu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2012 Güncelleme 25 Ocak 2012, 02:01
Mucize yuva

İÇİNDEKİLER

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, tıpta devrim yaptı! Aynı anda yüz ve çift kol nakli yapan "mucize doktor", evinin kapılarını açtı ve başarının görülmeyen yüzünü anlattı. Türkiye, Özkan adını ilk olarak Cihan Topal'a yaptığı çift kol nakliyle tanıdı. Başarıda sınır tanımayan Özkan, yine bir ilke imza attı ve Derya Sert'e kadavradan rahim yaptı. Bununla da yetinmeyen Özkan, "Türkiye'de yüz nakli neden olmasın?" dedi ve Uşaklı inşaat işçisi Ahmet Kaya'nın yüzünü Uğur Acar'a (19), kol ve bacağını ise Atilla Kavdır'a (34) nakletti. İlk niteliği taşıyan ve dünyayı sarsan o doktor, başarısının sırrını paylaştı. Evde ve iş yerinde "patron" olan eşi Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ve küçük kızları "Zepnep Lara'' ile mutlu bir yaşam süren Prof. Dr. Özkan, tüm stresini kızı "Zeynoş" ile oynayarak atıyor.

'ÇOK ETKİLEYİCİYDİ'
Hastanelerden ve yurt dışından gelen teklifleri reddeden Özkan, tıp dünyasını heyecanlandıran ve yeni yüz bekleyen hastalara umut olan "o operasyonu" anlattı. Mutlaka bir tane daha yüz nakli yapmak istediğini ve sürekli yüz nakliyle ilgili çalışmaları takip ettiğini söyleyen Prof. Dr. Ömer Özkan, şöyle konuştu: "Yüz nakliyle ilgili yıllardır hazırlanıyorum. Yurt dışına gittim, kadavrasını yaptım. Yüz nakli operasyonu çok etkileyiciydi. Ameliyata bir kişiyle başlıyorsunuz, başka biriyle devam ediyorsunuz. Ahmet'ten Uğur'a geçerken film kopuyor. O anda başka bir yere geçiyorsunuz. İşte bu çok etkileyici."

* Meslektaşı olan eşiyle mutlu bir hayat süren Prof. Dr. Ömer Özkan, "Nakil konusunda ekibim ve ben en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yüz nakillerinin devamı gelecek" dedi.

* 2006'da 2 kolu olmayan küçük bir kızla tanıştığını söyleyen Prof. Dr. Özkan, "O an, 'Kol nakli neden olmasın" dedim ve çalışmalara başladım" dedi.