Yeşil pasaport

Emekli Jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz'dan şok iddia: Yeşil yaşıyor. Derin bir yapılanma tarafından korunuyor. Şu anda Belarus'ta. Sık sık Türkiye'ye gidip geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2011 Güncelleme 27 Aralık 2011, 18:46
Yeşil pasaport

İÇİNDEKİLER

Susurluk hükümlüsü ve eski Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın, "Devlet adına bin kişiyi öldürmüşümdür" dedi, gözler derinlere çevrildi. Ayhan Çarkın'ın iddiaları derin çarkı döndürdükçe Ankara'da özel yetkili savcılık düğmeye bastı ve faili meçhuller soruşturması başladı. Susurluk hükümlüsü Ayhan Çarkın, eski MİT mensubu Tarık Ümit'in meçhul mezarını ararken bu kez eski bir meslektaşından çok önemli iddialar geldi.

YILAN HİKAYESİ
Emekli Jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz, "geçmişe dair" TAKVİM'e önemli açıklamalarda bulundu. Oğuz, adı karanlık cinayetlere karışan ve yaşayıp yaşamadığı yılan hikayesine dönen Yeşil'in hayatta olduğunu söyledi. Oğuz, "Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım sağ. Halen Belarus'ta yaşıyor" dedi. Eski istihbaratçı Oğuz, iddialarına şöyle devam etti: "Yeşil hala devlet tarafından korunuyor. Yıldırım yani Yeşil'in hakkında Kırmızı Bülten olmasına rağmen hala yakalanamıyor. Çünkü arkasında derin bir yapılanma var. Yeşil zaman zaman Türkiye'ye giriyor. Varın gerisini siz düşünün. Mahmut Yıldırım, Türkiye'de gerçekleştirdiği her olaydan sonra Belarus'un başkenti Minsk'e tatile gönderilirdi. Yani ödüllendirildi. Tüm bildiklerimi devlete anlattım. Ancak buna rağmen tanık korumaya alınmadım. Bu konu ve diğer konulara ilgili tüm bildiklerimi gerekli yerlere ilettim. Yakında piyasaya çıkacak olan 'Karanlık Güçler Çeteler ve Faili Meçhul Cinayetler' adlı kitabımda da tüm bilgileri anlattım. Ben hala yaşam mücadelesi veriyorum. Maddi ve manevi olarak bittim. Bana çobanlık bile yaptırmadılar. Buna rağmen yine de bildiklerimi açıkça söylüyorum. Ancak yine de size her şeyi anlatamam. Çünkü bildiklerimin onda dokuzunun bende kalması 'yaşamam' için gerekiyor."

ÜLKÜCÜLER FALAKAYA YATIRDI
Emekli İstihbaratçı Oğuz kitabında Yeşil ile ilgili ilginç bir anısını da yazmış. İşte o iddia: "1978 yılında Muş Ülkü Ocakları Başkanı, Sakıklar tarafından öldürülür. Bunun karşılığında ülkücüler de başkanlarını öldüren zanlıyı Muş Merkez'de vurur. Ülkücü zanlı, Elazığ Ülkü Ocakları'na sığınır. Ancak bir ihbar sonucu polise burada yakalanır. Ülkücüler yaptıkları araştırmada bunu Mahmut Demir takma adını kullanan Mahmut Yıldırım'ın yaptığını öğrenir. Yakalanan Mahmut Yıldırım falayaka yatırılır ve ayakları kızgın demirle yakılır."

DERİN HAYALET
Mahmut Yıldırım diğer adıyla Ahmet Demir, 1951'de Bingöl Solhan'da dünyaya geldi. 1973'te Bingöl Genç İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kullanıldı ve ilişki aynı yıl MİT Tatvan Bölge Müdürlüğü'ne devredildi. JİTEM subayı Ahmet Cem Ersever'in öldürülmesinden, Güneydoğu'daki pek çok faili meçhul cinayete kadar sayısız olayda tetikçilik yaptığı belirlendi. Musa Anter, Cem Ersever, Tarık Ümit ve Behçet Cantürk olmak üzere birçok faili meçhul cinayette "zanlı" olarak isminden söz edilmektedir. Mahmut Yıldırım'ın izi uzun süredir bulunamadı. Yaşayıp yaşamadığı konusunda da net bir bilgi henüz yok...

ÜNLÜLERİN MEKANI
Türkiye ile Belarus arasında suçluların iadesi kanunu bulunmuyor. Ergenekon sanığı Bedrettin Dalan'dan Balyoz sanığı Tuğgeneral Mustafa Bakıcı'nın da Belarus'ta bulunduğu belirtiliyor.


MEVLÜT YÜKSEL