Görese ablukası

Diyarbakır'ın Görese Dağı'nda toplanan hainler arasında örgütün bir numaları ismi İrfan Amed de bulunuyor. Operasyonda 20 teröristin öldürüldüğü tahmin ediliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2011 Güncelleme 20 Aralık 2011, 00:31
Görese ablukası

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Görese Dağı'nda sürdürülen operasyon, tam gaz sürüyor. Dicle'ye bağlı Kurşunlu, Kırkpınar ve Yokuşlu köyleri ile Elazığ'ın Arıcak ilçesi arasında kalan Görese Dağı, 5 bin askerle taranıyor. Özel tim ve komandoların katıldığı operasyona, 6 helikopter de destek veriyor. Dağda üs kuran 50 PKK'lı için her geçen gün çember daralıyor. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu arazide teröristlerin küçük gruplara ayrılarak sıcak temastan kurtulmaya çalıştığı, kaçış yollarına da mayın döşediği belirtiliyor.

İRAN'DA PJAK'IN LİDERİYDİ
4 gündür süren operasyonda, öldürülen terörist sayısının 20'ye ulaştığı tahmin ediliyor. Bu arada çembere alınan PKK'lı grup içinde örgütün bir numaları ismi "İrfan Amed" kod adlı Mehmet Tahir Kılıç ile yardımcısı "Arap Çekdar" kod adlı İdris Özen'in de olduğu biliniyor. 45 yaşındaki Kılıç'ın, PJAK lideri olduğu, İran ateşkes yapınca da Türkiye'ye gelip "Orta Saha" 0sorumlusu yapıldığı belirtiliyor.

BDP'Lİ VEKİLLER ATEŞ HATTINDA
Bir grup BDP'li de, operasyon bölgesine gitmek istedi. Aralarında bağımsız vekil Aysel Tuğluk ile BDP'li vekiller Nursel Aydoğan ve Hüsamettin Zenderlioğlu'nun da bulunduğu grup, operasyonun merkezindeki Kurşunlu köyüne giderken, valiliğin talimatıyla durduruldu.

Hüseyin KAÇAR