Fuar korsanı

Korsanlar, sonunda fuara da girdi! İzmir Uluslar Arası Kitap Fuarı'na baskın yapan polis, 2 bin 297 adet sahte yayın ele geçirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2011 Güncelleme 22 Nisan 2011, 11:03
Fuar korsanı

İÇİNDEKİLER

Türkiye az okuyor, okuduğuyla da sahtekarların cebini dolduruyor! Birçok sanatçı, yazar ve şairin dert yandığı korsan yayıncılar, artık işi abarttı! Sokak aralarından çıkıp fuara da el attı! TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 16-24 Nisan tarihleri arasında, Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda, 16. İzmir Uluslar Arası Kitap Fuarı düzenlendi. Ülkemizde sayıları az olan kitapseverler de fuara koşup, kitap almaya heveslendi. Ancak bu sırada polisin kulağına gelen bir haber, herkesi şaşkına çevirdi. İzmir Emniyeti, kitap fuarında korsan yayınların da yer aldığını öğrendi. Ekipler, rotayı fuar alanına çevirdi. Polisin yaptığı denetimlerde, 2 ayrı yayınevinin standında korsan kitaplar ele geçirildi. Bunlardan bin 156 tanesine, başka kitaplara ait bandroller yapıştırılmış, bin 141 adeti ise banrdolsüz olarak satışa sunulmuştu. Polis tüm kitaplara el koyarken bir başka detay da dikkat çekti.

ÇOĞU YGS'YE HAZIRLIK İÇİN
Bandrolsüz satılan bin 141 kitap, son dönemde kopya skandalları ile gündeme gelen YGS ve LYS'ye hazırlık kitaplarıydı! Korsan ve bandrolsüz yayın kapsamında, 2 yayınevinin satış sorumluları hakkında yasal işlem de başlatıldı. Emniyet yetkilileri, vatandaşları da bu konuda uyararak, "Üzerinde bandrolü olmayan kitapları satın almayın. Korsan kitap satmak kadar almak da suç kapsamında" dedi.