Bombacıyla göz göze

Fransa'dan gelip, Taksim'deki saldırıda yaralanan Gülden, faciayı anlattı: Bombacı 3 metre uzağımdaydı. Bombayı patlatmadan önce göz göze geldik...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Kasım 2010 Güncelleme 08 Kasım 2010, 02:30
Bombacıyla göz göze

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 31 Ekim Pazar günü, Taksim'den gelen acı haberle uyandı. Canlı bomba Vedat Acar, Çevik Kuvvet noktasında, üzerine sarılı bombayı patlatmış ve olayda 15'i polis 32 kişi yaralanmıştı. Kanlı saldırıda yaralananlardan biri de "Fransa'dan gelen kız" olarak hafızalara kazınan Gülden Güngör (24) idi. Bacağı kopma noktasına gelen genç kız, tedavi gördüğü Dr. Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımdan çıkartıldı. Ölümden dönen Gülden, yaşadığı dehşet anlarını ise korku dolu bakışlarla anlattı: "İstanbul'da 4 gün kalmayı düşünüyordum. Alışverişimizi yaptıktan sonra Taksim Meydanı'na geldik. Babam tedirgindi, sanki yaşanacakları önceden hissetmişti. Sürekli 'Kızım burası çok tehlikeli' diyordu. Bu sırada bombacıyı fark ettim. Aramızda 3 metre mesafe vardı. Göz göze geldik. O polislerin arasına girmek istiyordu. Bariyerleri geçmek isterken bomba patladı. Kendimi yerde buldum."

'KAHRAMAN POLİS'
Taksim'e bir daha gitmeyeceğini de söyleyen Gülden, bombacıyı etkisiz hale getiren polis memuru Halil Keskinbıçak'ı unutmadı. Genç kız, "Kahraman polis ağabeyime çok teşekkür ederim. O olmasaydı ölebilirdim" dedi.