İşte Kocaman gerçekler

Lassana Diarra'ya transfer teklifi yaptık. R. Madrid 15 milyon Euro bonservis, oyuncu da yıllık 6 milyon Euro istedi. Alacak gücümüz vardı, almadık. Yoksa tüm dengeler değişirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2011 Güncelleme 21 Haziran 2011, 00:00
İşte Kocaman gerçekler

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, tatiline çıkmadan önce transferler ve takımı ile ilgili her şeyi anlattı. Transferi yüzde 80 tamamladıklarını, geçen seneye göre çok daha hazır ve yol katetmiş bir ekip olduğuklarının altını çizen başarılı teknik adam, mevcut kadro kalitesinin hem Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi'ni kaldıracak kapasitede olduğunu söyledi.

MALİYET ÇOK ÖNEMLİ
Kesinlikle çok yüksek ve abartılı maliyetlerle transfer yaptırmayacağını Lassana Diarra transferini de bu yüzden veto ettiğini ifade eden Kocaman, sözlerine şöyle devam etti: "Diğer takımların yaptığı transferlerin veya görüşmelerin taraftarlarımız üzerinde beklenti oluşturması doğal. Ama ben eğer kadromuzdaki oyunculardan daha iyi değilse, katkısı ondan daha fazla olmayacaksa, oyuncu alınmasından yana değilim. Lassana Diarra'yı bunun için istedik. Ancak 15 milyon Euro'yu bulan bir bonservis maliyeti vardı. Kendisi de bizden yıllık 6 milyon Euro istiyordu. Bu rakamların çok geri gelmesi de söz konusu olmadı.

İSTESEYDİK ALIRDIK
Alabilirdik ama bu maliyet ile takımdaki tüm dengeler değişecekti. Kulüp olarak bunun tecrübesini daha önce yaşamıştık. Hiç de iyi olmamıştı. Yine de izlediğimiz ün sahibi olmasa da bu kaliteye sahip isimler var. Biraz bekleyeceğiz. Selçuk ve Baroni'yi tartışıyorlar. Bu takım Selçuk ile Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadı. Baroni'nin kalitesine de güveniyorum.

KALİTEMİZ TARTIŞILMAZ
Bu takım 17'de 16 yaptı. İlk 11'de sayacağımız her futbolcu milli takımda oynuyor. 4-5 tane milli takım kaptanına sahibiz. Kalitelerinden kuşkum yok. Tartışılmasına da izin vermem."

EMEKLEDİK, YÜRÜDÜK! ARTIK KOŞACAĞIZ
Kocaman takımından artık çok daha fazla işler beklediğini ifade etti: Kocaman, "Şampiyonluğa ulaştığımız süreçte birbirimizi anladığımız bir dönem oldu. Emekledik, yürüdük. Şimdi de koşmaya geçmemiz gerekiyor. Daha iyi antrenmanlar yapacağız, daha iyi çalışacağız, fizik güç olarak geçen senenin çok üstüne çıkacağız" ifadesini kullandı.

4 KRİTİK TOPÇU ALDIK!
Şu ana kadar 4 oyuncu transfer ettiklerini ifade eden Kocaman, "Hepsi kritik ve alternatif oluşturacak oyuncular. Oynattığımızda endişe duymayacağımız kaliteye sahipler. Ama önce takıma adapte olacaklar" dedi.

ANELKA GELDİ NE OLDU!
Aşırı maliyetli transferlere her zaman karşı olduğunu dile getiren Aykut Kocaman, sadece yıldız oyuncu transfer etmekle işlerin hallolmayacağını asıl önemli olan takım olmak ve takım halinde yükselmek olduğunu ifa de etti. Anelka transferini örnek gösteren Kocaman, şöyle devam etti:

BİR OYUNCU HİÇBİR ŞEYDİR
"Anelka geldiğinde herkes umutlandı. Takımı çok yukarılara taşıyacağı umut edildi. Ama o Chelsea'de çok daha kaliteli bir kadroyla oynadığı halde bunu yapamadı. Bir oyuncu ile hiçbir şey bitmiyor.

ÖRNEKLERİ ÇOK FAZLA
Yani; en iyisini en kalitelisini de alsanız, eğer iyi bir takım değilseniz bir işe yaramıyor. Takım halinde iyi ve güçlü durmanız gerek. Bunu sadece Anelka'da değil bir çok örnekte gördük."