Taurasi zirvesi

Sarı-Lacivertli camia, Taurasi konusunda yaşanan gelişmeler üzerine ayağa kalktı. Başkan Yıldırım, Ankara'da görüştüğü Başbakan Erdoğan'dan, "Gereği yapılacak" sözünü aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2011 Güncelleme 18 Şubat 2011, 09:25
Taurasi zirvesi

İÇİNDEKİLER

ABD'li basketbolcu Diana Taurasi'nin Hacettepe Üniversitesi tarafından önce doping yapmakla suçlanması ardından da masum olduğunun açıklanması Fenerbahçe camiasını ayağa kaldırdı.

ÖZDEMİR DE GİTTİ
Çok büyük haksızlığa uğradıklarını düşünen Başkan Aziz Yıldırım, başkanvekili Nihat Özdemir ve asbaşkan Ali Koç'u da yanına alarak dün Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

SORUMLULAR CEZA ALSIN
Yıldırım'ın Başbakan Erdoğan'a gelişmeler hakkındaki rahatsızlığını dile getirip, "Maddi kayıp sorun değil. Yapılan hata belki de Avrupa Şampiyonluğu'na malolacak. Sorumlular mutlaka cezalandırılmalı" ifadesini kullandığı öğrenildi.

YILDIRIM KONUŞACAK
Başbakan Erdoğan'dan, "Gereken neyse yapılacak" sözünü alan Fenerbahçe yönetimi bugün de basın önüne çıkacak. Yıldırım'ın çok sert açıklamalar yapması bekleniyor.

BÖYLE AKLANDI
Diana Taurasi'nin avukatları yaptıkları bu savunmayla ABD'lı yıldızın aklanmasını sağladı. Savunmada, Hacettepe'nin yaptığı testlerle, WADA standartları arasındaki farklar tek tek belgelendi. Hacettepe de yaptığı hataları kabul ederek, federasyondan Taurasi'deki tedbirin kaldırılmasını istedi.

ATASÜ: YENiDEN YAPILSIN
TFF Doping Kurulu Başkanı Turgay Atasü, Taurasi'den alınan örneklerin yeniden test edilmesi gerektiğini söyledi. Atasü, "Örnekler 3 ay dondurularak saklanıyor. Biz idrar örneği tekrar incelensin ve sonuçları açıklansın istiyoruz" açıklamasını yaptı.

BüYüK TALiHSiZLiK
TAURASI skandalı hakkında ilk kez konuşan Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, yaşananları büyük bir talihsizlik olarak değerlendirdi. Demirel, "Taurasi büyük bir sporcu. Umarım ikna edilir ve Fenerbahçe'ye geri döner" diye konuştu.