Emekliye yüzde 50 zam: Ocak artışı için çalışma sürüyor! Taban aylık ne kadar olacak?

Yüzde 65 olan yıl sonu enflasyon tahminine göre memurların ve emeklilerinin Ocak artışı yüzde 50 seviyesinde olurken; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 37.76 olarak beklenen zammı da refah payıyla bu orana yaklaşabilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2023 Güncelleme 23 Eylül 2023, 11:46
Emekliye yüzde 50 zam: Ocak artışı için çalışma sürüyor! Taban aylık ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER

Yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 65 olarak güncellenmesiyle memur ve memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 50'ye yaklaşacak.

Ocak'ta 2023'ün ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak SSK ve Bağ-Kur emeklileri de bu tahmine göre yüzde 37.76 zammı garantilerken, refah payıyla birlikte artışın yüzde 50'ye yaklaşması bekleniyor.

Emekli zammında prim-aylık dengesizliği giderilecek, oransal artış ya da seyyanen zam yapılacak.

En düşük emekli aylığının da 10 bin lirayı geçmesi bekleniyor. Taban aylık ödemesi eğer yüzde 37.76'lık 6 aylık enflasyon artışı yansıtılırsa 10 bin 332 liraya çıkıyor.



MECLİS'E GELECEK
Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, emekli aylıklarına yönelik çalışmaların tamamlanınca Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını söyledi. Emeklilere yapılacak ilave artışın Ocak ayı itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ancak Ocak ayı beklenmeden bir ara zam yapılması da mümkün. Refah payı da dikkate alınarak oransal artışla iyileştirme yapılması ilk seçenek olarak duruyor. Memurlara geçtiğimiz Temmuz ayında yapıldığı gibi, emeklilere de seyyanen bir artış yapılması seçenekler arasında yer alıyor. Formüller üzerinde çalışmalar devam ediyor.



3 OCAK'TA NETLEŞECEK
Çalışma Bakanlığı'nca ortaya konulacak formüller Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Bakan Vedat Işıkhan, "Söz verdik. Meclis açılır açılmaz gereken yapılacak, çalışıyoruz" derken, emekliler yeni yılda enflasyon zammıyla gelen artış oranını da 3 Ocak'ta öğrenecek.
Hazal ATEŞ

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN