Sezon sonu indirimi: Turizmde gözler yerli turiste çevrildi

Turizm sektöründe 60 milyon yabancı turist hedefinde ilerlemeye karşın, boş oda sayısının yüksekliği nedeniyle yeni kararlar yolda. Turizmciler fiyatların yerli turistler için yüksek olduğunu belirterek, indirim çağrısında bulundu. "En pahalı oda boş odadır. Oteller iç pazara özel bir indirim yapabilir" diyen turizmciler, yerli turistin sektöre can suyu olacağını vurguladı.

Giriş Tarihi :28 Temmuz 2023 , 07:29 Güncelleme Tarihi :28 Temmuz 2023 , 09:51
Sezon sonu indirimi: Turizmde gözler yerli turiste çevrildi

İÇİNDEKİLER

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre 60 milyon yabancı turist hedefi doğrultusunda ilerleme kaydedilse de otellerde beklenen doluluk oranları yakalanamıyor.

Otel fiyatlarının yerli turist için çok yüksek kaldığını anlatan turizmciler, "En pahalı oda boş odadır. Oteller iç pazara özel bir indirim yapabilir" diyor.

ROTA ALTERNATİF ÜLKELER
Sabah gazetesinin haberine göre; turizmciler, Akdeniz'deki otellerin doluluk ortalamasının yüzde 70, Ege'de ise yüzde 60'larda kaldığını vurguladı.

Turizmciler, bunun sebeplerini ise şöyle özetliyor: "Bu yıl oteller fiyatlarını euro ve dolar bazında yüzde 60 artırdı. Bizim rakibimiz olan ülkelere göre Türkiye'nin fiyatı yüksek kalınca turistler yönünü alternatif ülkelere çevirdi.

Rusya, Ukrayna ve İngiltere gibi kaynak pazarlarımızdan gelen turistler ülkemizden ev satın aldı ya da kiralama yaptı. Sınırdan giren turist sayısında artış olsa da bu otellere yansımadı, oda doluluklarında sıkıntılar başladı."

SEKTÖRE CAN SİMİDİ OLUR
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, yurtiçi turizm pazarının sektör için bir can simidi olduğunu belirterek, otellere iç pazara özel indirim çağrısında bulundu.

Bağlıkaya, "Ege ve Akdeniz'de lüks ve üst segmentte yer alan tesisler yüzde 25-30 indirime gitti. Bazı otellerde ağustos indirimi yüzde 40'a kadar ulaşıyor. Lüks ve üst segment otellerde yaşanan bu fiyat indirimlerinin orta segmente doğru yayılmasını bekliyoruz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN