Toplu parası olan paraya para demiyor! 32 günlük aylık kazanç 3.164,93 TL'ye çıktı: Bankalardan Cumartesi patlaması!

200.000 Türk lirasının 32 günlük vadeli mevduat faiz getirisi açıklandı. Kamu ve Anadolubank, Burgan Bank, Fibabanka, ING, Odeabank, CEPTETEB, Enpara.com, Garanti BBVA mevduat faizi kazançları açıklandı. Vadeli hesabın en büyük özelliği, yatırdığınız paranın belli bir vakit içerisinde, bankaların tanıttığı faiz oranları tarafında yüksek getiri sağlaması. Genelde 1 ay, 3 ay, 6 ay ya da 1 sene üzerinden hesaplanan faizlerle kâr elde edilir. Vade amacıyla bankanızla eş güdümlü seçtiğiniz vakit ne kadar uzun olursa kâr elde etme imkanınız da o kadar artar

Giriş Tarihi 10 Ekim 2021, 10:16 Güncelleme 10 Ekim 2021, 10:17
Toplu parası olan paraya para demiyor! 32 günlük aylık kazanç 3.164,93 TL’ye çıktı: Bankalardan Cumartesi patlaması!

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) doğrultusundan atılan maddi sıkılaşma politikasının sonrasında bankalar faiz oranlarını mecburi olarak arttırma kararı aldı. TCMB doğrultusundan ucuz likidite muslukları bir anda kapatılan bankalar mecburi olarak müşterilerinin vadeli mevduat hesaplarına yönelmiş ve vadeli hesap faiz oranlarını kademeli olarak arttırmaya başlamıştı. Vadeli hesap bankalar üzerinden bireysel ya da kurumsal olarak açılabilen bir hesap türü. Bütün bankacılık işlemlerinizi devam ettirebileceğiniz vadeli hesapların beraberinde vadeli alternatif ile birikimlerinizi yönetebilir, kâr elde edebilirsiniz.

32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT HESABI FAİZ ORANLARI İÇİN HANGİ BANKA DAHA FAZLA FAİZ VERİYOR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası doğrultusundan atılan maddi sıkılaşma politikası ardından bankalar faiz oranlarını mecburi olarak arttırma kararı almışlardı. Merkez Bankası doğrultusundan ucuz likidite muslukları bir anda kapatılan bankalar mecburi olarak müşterilerinin vadeli mevduat hesaplarına yönelmiş ve vadeli hesap faiz oranlarını kademeli olarak arttırmaya başlamıştı. Takvim.com.tr kısaca bilgiler sizlerle. Aşağıdan haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

200.000 TL 32 GÜNLÜK MEVDUAT FAİZİ KAZANCI

Anadolubank

Renkli Hesap

Faiz: %19,00

Net Kazanç: 3.164,93 TL

Burgan Bank

Güldüren Hesap

Faiz: %19,00

Net Kazanç: 3.164,93 TL

Fibabanka

Kiraz Hesap

Faiz: %19,00

Net Kazanç: 3.164,93 TL

ING

E-Turuncu Hesap

Faiz: %19,00

Net Kazanç: 3.164,93 TL

Odeabank

Oksijen Dinamik Hesap

Faiz: %18,50

Net Kazanç: 3.081,64 TL

CEPTETEB

Marifetli Hesap

Faiz: %18,25

Net Kazanç: 3.040,00 TL

Enpara.com

Vadeli Hesap

Faiz: %17,00

Net Kazanç: 2.831,78 TL

Garanti BBVA

E-Vadeli Hesap

Faiz: %16,00

Net Kazanç: 2.665,21 TL

VADELİ HESAP NEDİR?

Vadeli hesap bankalar üzerinden bireysel ya da kurumsal olarak açılabilen bir hesap türü. Bütün bankacılık işlemlerinizi devam ettirebileceğiniz vadeli hesapların beraberinde vadeli alternatif ile birikimlerinizi yönetebilir, kâr elde edebilirsiniz.

Vadeli hesabın en büyük özelliği, yatırdığınız paranın belli bir vakit içerisinde, bankaların tanıttığı faiz oranları tarafında yüksek getiri sağlaması. Genelde 1 ay, 3 ay, 6 ay ya da 1 sene üzerinden hesaplanan faizlerle kâr elde edilir. Vade amacıyla bankanızla eş güdümlü seçtiğiniz vakit ne kadar uzun olursa kâr elde etme imkanınız da o kadar artar. Takvim.com.tr kısaca bilgiler sizlerle. Aşağıdan haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Vadeli mevduat hesabı bütün bankalar üzerinden açılabiliyor. Artık bir imtiyaz değil, olması gereken hizmetler arasında konumunu aldığı amacıyla bütün bankalardan vadeli hesaplarınızı hemen aktifleştirebilirsiniz. Vadeli hesap açmak amacıyla tercih ettiğiniz rastgele bir bankanın şubesini ziyaret ederek, gişe görevlisinin de sayesinde hesaplarınız açılır. Şubeye gitmek istemezseniz de durumu hazırda kullandığınız bankanızın internet bankacılığı ya da mobil programı üzerinden vadeli hesap açabilirsiniz.

Her bankanın uyguladığı vade de birbirinden değişik olabilir. Ancak genel itibari ile 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 1 senelik vadeler uygulanmaktadır. Her vadenin kendisine özgü bir faiz seviyesi olabilir.

Vadeli mevduat hesabı ile elde ettiğiniz kazançtan %15'e kadar stopaj alınmaktadır. Buna kazancınız üzerinden verdiğiniz gelir vergisi diyebiliriz. Kesilen bu stopaj devlete ödenmektedir. Stopaj seviyesi vadeye göre değişiklik göstermektedir. Vade uzadıkça stopaj seviyesi düşmektedir.