Düğün yapacaklara müjde geldi! Altına 36 ay taksit imkanı

İstanbul Kuyumcular Odası’nın bankalarla yaptığı iş birliği kapsamında, altın satışında 4 olan taksit sayısı 12’ye, hatta 36 aya kadarç ıkartılabilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2018 Güncelleme 08 Nisan 2018, 00:00
Düğün yapacaklara müjde geldi! Altına 36 ay taksit imkanı

İÇİNDEKİLER

Düğün mevsimi yaklaşırken vatandaşlara bir müjde de İstanbul Kuyumcular Odası'ndan (İKO) geldi. İKO Başkanı Mustafa Atayık, altın satışında 4 taksitin yeterli olmadığını belirterek, ""Kuyumculukta taksit sorununu çözdük. Bankalarla anlaştık, yakın zamanda deklare edeceğiz. Altın, takı, mücevher almak isteyen bir müşteri, banka kredisi yoluyla istediği kadar taksit yapabilecek" diye konuştu.

Mustafa Atayık, bankaların kuyumcuların sistemine bir program yükleyerek gerekli altyapıyı oluşturacağını, bu sistemin halihazırda bazı elektronik mağazalarında olduğunu söyledi.

37 SANİYEDE KREDİ

Kuyumcuya giden vatandaşın, gerekli bilgileri verdiği anda bankaya gitmeden sadece 37 saniyede ne kadarlık taksitli kredi çıkacağını öğreneceğini ifade eden Atayık, kuyumcuların, müşterinin TC numarasını alarak sisteme gireceğini bildirdi. Taksitlendirmede faiz oranının ne kadar olacağına ilişkin de Atayık, "Özellikle 12 aya kadarlık kısımda kredi kartlarından daha düşük oranlarla taksit yapılabileceğini düşünüyorum" dedi.