İTO’da yenilik rüzgarı

İstanbul Ticaret Odası’nın başkan adayı Şekib Avdagiç, ‘Dünya ticaret liginde ülkemizin bayrağını şampiyonluk kürsülerine taşımak istiyoruz. Hedefimiz Türkiye adına hep bir adım önde olmak. İTO’nun öne çıkması kaçınılmazdır’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2018 Güncelleme 06 Nisan 2018, 00:00
İTO’da yenilik rüzgarı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin 400 bini aşkın üyesiyle en büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO), yeni başkanın belirleneceği seçimler 9 Nisan'da yapılacak. Seçim tarihi yaklaşırken; başkanlık için adaylığını açıklayan İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, projelerini ve vizyonunu TAKVİM'e anlattı. İstanbul iş dünyasının adeta konsensüsle İTO başkan adayı olarak desteğini aldığını belirten Avdagiç; "İTO'nun 400 bini aşan üyesi var. Bu üyeler ticaret yapıyor, aş üretiyor, iş üretiyor. Üyelerimiz, ülkemizin bugünlere gelmesinde büyük emek sarf etti. Türkiye'nin hedefleri ve ülkemizin küresel rekabetteki dinamosu ticarettir, üyelerimizdir. İTO'ya; markalaşma, inovasyon, e-ticaret, uluslararası rekabet konularında üyelerine yol gösteren, onlarla birlikte mücadele eden bir yönetişim anlayışı getirmeyi planlıyoruz. Dünya ticaret liginde de ülkemizin bayrağını şampiyonluk kürsülerine taşımak istiyoruz" dedi.

KURUMLARDAN DEV DESTEK
MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON, PAGEV,
EVSİD gibi kurumların desteklediği Şekib Avdagiç, kurumsal kimliğiyle adaylığını destekleyen STK'ların yanında, pek çok STK'nın seçim çalışmalarına katkı sunduğunu ifade etti. Avdagiç, "81 komitenin her biri için 15 kişi çalışıyor. Destek ve görüşme talepleri 7/24 esasıyla ancak karşılanabiliyor. Bu büyük teveccüh için herkese çok teşekkür ediyorum. Bu destek sorumluluğumuzu bir kat daha artırıyor. Bunun gereğini inşallah ifa edeceğiz" diye konuştu.

YENİ DÜNYAYA HAZIRLIK
Dünya ticaretinin yeni araçlar ve yeni kavramlar ekseninde şekilleneceğinin altını çizen Avdagiç, şunları söyledi: "Bir şeyin adını koymak çok önemlidir. Adı belirleyen her zaman bir adım öndedir. Yeniden kurulan bu yeni dünyada gerek patent, gerek mevzuat, gerek marka, gerekse hukuki düzenleme anlamında, İTO'nun bir adım öne çıkması kaçınılmazdır. Bir adım öne çıkmazsak, bin adım geride kalırız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte Türkiye, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kendisini lider ülke vizyonuyla yeniden tanımlıyor. Yeni dönemde hedefimiz, Türkiye adına hep bir adım önde olmak."

YETERLİ DONANIM VAR
Hedeflerini gerçekleştirmek için İTO'nun yeterli donanım, insan kaynağı, tecrübe ve bilgiye sahip olduğunu ifade eden Avdagiç, şöyle konuştu: "İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Teknopark, Dünya Ticaret Merkezi gibi İTO'nun markaları, yeni dönemde rekabetçi ticaret ve İTO üyeleri eksenli bir anlayışla yönetilecek. Sadece bu kurumlarımızın donanımıyla bile hedeflerimize ulaşmamız mümkün. Bakış açımızı güncelleyerek bunu başaracağız."

AHİLİKTEN BESLENİYORUZ
Kendisinin başkanlığı için çalışan İTO Platformu'nun, 9 Nisan'da yapılacak seçimleri, İTO için yeni bir milat olarak değerlendirdiğine değinen Avdagiç; şunları söyledi: "Biz ticaret erbabıyız. Ahilikten beslenen edebimiz, adabımız var. İTO seçimlerine bu adapla yaklaşıyoruz. Seçimlerin bir şenlik havasında geçmesini özellikle istiyoruz. Çıkacağımız yolda böyle bir başlangıç hepimize moral verecektir. Bunun için, üye olan herkesi oy kullanmaya davet ediyorum. Seçimlere katılan her üyemizin; İTO için, hedeflerimiz için, ülkemiz için ömür sermayesinden sermaye yatırmış olacağına inanıyorum."


ŞEKİB AVDAGİÇ KİMDİR?

İstanbul'lu. 1959 yılında Zenica'da (Bosna-Hersek) doğdu. Evli ve 2 çocuk babası, iyi derecede İngilizce ve Boşnakça biliyor. Makina mühendisi (İTÜ), İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü İşletmecilik İhtisas Programı'nı derece ile tamamladı (İstanbul Üniversitesi). MÜSİAD kurucu üyesi, Genel Başkan Yardımcısı (9 yıl). 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulu Başkanı. İTO Meclis Başkanı (2013- Devam). İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi. Birçok dernek ve vakıfta da yönetici.