Et fiyatlarının dengelenmesi ve sağlığa olan faydaları nedeniyle başlatılan
"koyun-keçi eti" tüketimini özendirmeye yönelik çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Kasım Piral, 2014 yılında sadece 70 bin küçükbaş hayvan kesilirken, 2015'in ilk 10 ayında bu rakamın 115 bine çıktığını açıkladı. Piral, "Küçükbaş çok sağlıklı bir et. Kimsenin bundan endişesi olmasın" dedi. Özellikle keçi ürünlerinde fiyatın
14 liraya kadar indiğine dikkat çeken Piral, koyun ve keçinin sadece sağlığa değil tüketicinin kesesine de iyi geldiğini ifade etti. Piral,
"Sanayiciye de küçükbaşı öneriyorum. Her daim rezervi hazır kırmızı et kaynağı" dedi.
KASAPLARA UYARI
Bazı kasapların özellikle keçi etlerini, dana eti diye sattığını ve tüketicinin güvenini zedelediğini aktaran Piral, "Kasapları sürekli uyarıyoruz.
Keçiyi 'keçi' diye, koyunu 'koyun" diye satın. İnsanlar neyi almak istiyorsa öyle tercihini yapsın" ifadelerini kullandı.
Burcu ÇALIK