Emekliye toplu sözleşme hakkı

Memur emeklilerinin zamlı maaşlarının belli olması, SSK ve Bağ-Kur'luları harekete geçirdi. Memurların dışındaki emekliler de toplu sözleşme görüşmelerinde yer almaları gerektiğini söylüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2014 Güncelleme 22 Kasım 2014, 00:46
Emekliye toplu sözleşme hakkı

İÇİNDEKİLER

Memur emeklilerinin 2015 yılındaki zamlı maaşları belli oldu. Memur emeklileri için zam oranları yapılan toplu sözleşmeler ile belirleniyor. Böylece memur emeklileri de memurlarla aynı zam oranlarına kavuşuyor. Yine toplu sözleşmede varılan uzlaşma gereği, enflasyon farkı da bu oranlara yansıtılabiliyor. Memurların dışında kalan SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin maaş artışları ise 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor. Bu oran Ocak ve Temmuz aylarında belli oluyor. Yılın ilk 6 ayı ve son 6 ayı olmak üzere oluşan enflasyon farkı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına yansıtılıyor. Bu oran düşük olursa, zamlar da düşük kalıyor.

TELEFON YAĞIYOR

Emekliler arasındaki bu farklılığın kaldırılmasını isteyen SSK ve Bağ- Kur'lular önümüzdeki toplu sözleşme görüşmelerinde emeklilerin bir bütün olarak yer alması gerektiğini belirtiyor. Gazetemizi arayan emekliler, "2008 yılında tüm sosyal güvenlik kurumları SGK çatısı altında birleştirildi. Bu durumda maaş artışlarının belirlenmesi konusunda da bir ayrım yapılmamalı. Norm birliği sağlanmalı ve tüm emekliler aynı zam oranına kavuşmalı" diyor.