Faizsiz kredi al 4 yılda öde

Yeni evlenecek çiftlere verilecek sıfır faizli 10 bin liralık kredinin detayları belli oldu: 18-26 yaş arasına verilecek. 1 yılı geri ödemesiz olacak. 4 yılda geri ödenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2013 Güncelleme 02 Kasım 2013, 00:27
Faizsiz kredi al 4 yılda öde

İÇİNDEKİLER

Evlilik hazırlığı yapanlar dikkat! Yeni evlenecek çiftlere verilecek sıfır faizli 10 bin liralık kredi müjdesinin detayları belli oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kredinin detaylarını Twitter aracılığıyla açıkladı. Şahin, konunun henüz tasarı halinde olduğunu ve netleşmediğini söyledi. Krediden yararlanacak çiftlerin yaşlarının 18-24 arasında olması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Üniversite mezunları için üst yaş sınırı 26 olarak uygulanacak" dedi. Verilecek kredinin 4 yılda geri ödeneceğini dile getiren Bakan Şahin, şunları kaydetti: "Kredi tutarı en fazla 10 bin lira olacak, vadesi 1 yıl geri ödemesiz toplamda 4 yıl olarak uygulanacak."

YETİMLERE AYRICALIK
Geri ödeme sürecinde çocuk sahibi olunursa taksitlerin öteleneceğini belirten Şahin, bu sürenin 1 yıl olacağını ifade etti. Bakan Fatma Şahin, çiftlerden birisinin yetim olması ve devlet yurtlarında kalmış olması halinde kredinin 2 yıl ödemesiz olmak üzere toplam 5 yılda geri ödeneceğini de dile getirdi. 10 bin liralık faizsiz evlilik kredisinin çiftlere bir kamu bankası aracılığıyla verileceği belirtildi.

ÖĞRENCİYE DE BURS MÜJDESİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (YURTKUR), öğrenim kredisi alan evli öğrencilerin aldığı kredinin karşılıksız bursa dönüştürülmesi ve bu öğrencilerden yurt ücreti alınmaması için çalışma başlattı. Çalışma, geçmişte öğrenim kredisi alan evli öğrencileri kapsamayacak. Türkiye'de öğrenim kredisi alan yaklaşık 600 bin öğrenciden bin 194'ü evli ve kredi alıyor.