Turizm bayramı

Ramazan ayı bitiyor, okullar Eylül'de açılıyor. Tatilciler Ağustos'ta talebi patlattı. Bayram ve sonrası yer yok!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2013 Güncelleme 04 Ağustos 2013, 00:10
Turizm bayramı

İÇİNDEKİLER

Yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte, turizm sektörü de hareketlendi. Okullar açılmadan tatile çıkmak isteyenler talebi patlattı. Turizmciler, vatandaşların yurt içinde en çok sahil bölgelerini, dışarıda ise Balkanlar'ı tercih ettiğini söyledi. Turizmciler, Ramazan ayında tatilini erteleyenlerin ve bayram iznini kullananların talebini karşılamakta zorlanırken, uçak şirketleri de ek seferler düzenliyor. Öte yandan bayramda büyük ilgi gören Antalya'daki oteller şimdiden yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

KABUK DEĞİŞTİRİYOR
Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, son yılların en hareketli bayramına hazırlandıklarını söyledi. Boş yerin kalmadığını belirten Ayık, bu yoğun ilginin bayram sonunda da devam edeceğini ifade etti. Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Kızıldağ da, "Bayramda her yer dolu. Sonrası da talep çok fazla" dedi.

MEMLEKETE GİDİYORUZ
Bayram tatilini evinden uzakta geçirecek 5 kişiden 3'ü, memleketine gitmeyi tercih ediyor. Enuygun.com'un analizine göre, Ege Bölgesi, tatilciler arasında yüzde 40 ile en çok tercih edilen tatil bölgesi oldu. Bayram'da memlekete gidenlerin yüzde 25'i ise İç Anadolu Bölgesi'ni tercih etti.

ESNAF 'HER ŞEY DAHİL'E KARŞI
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, turistlerin harcamalarının düştüğünü belirterek, her şey dahil sisteminden vazgeçilmesini istedi. Palandöken, bu sistemin otellerin karlılığını düşürdüğü gibi, bölge esnafına da zarar verdiğini belirtti. Palandöken turistlerin otelden çıkması gerektiğini söyledi