Emeklinin zam hesabı tamam

TAKVİM, Temmuz zammını bekleyen emekli ve memura yol gösteriyor. Zam, 5 aylık enflasyona göre % 3.21 olacak; Haziran verilerine bağlı olarak artabilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2013 Güncelleme 10 Haziran 2013, 00:11
Emeklinin zam hesabı tamam

İÇİNDEKİLER

Sayıları 10.4 milyonu bulan SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri ile 2.7 milyon memur Temmuz zammına kilitlendi. İlk 5 aylık enflasyon, artışın yüzde 3.21 olacağını gösteriyor. Ancak zammın kesin oranı Temmuz başında açıklanacak Haziran enflasyonuna göre netleşecek. Memur ve memur emeklilerinin maaşı Temmuz'da en az yüzde 3 artacak. Buna ilave olarak, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa bir de enflasyon farkı maaşlara yansıtılacak. Şu an en düşük memur emeklisi maaşı bin 86 lira. Enflasyon farkı olmadan, sadece yüzde 3 zamla yapılan hesaplamaya göre, en düşük memur emeklisi maaşı Temmuz'da, bin 119 lira olacak.

BİN 121 LİRAYA ÇIKACAK
Türkiye İstatistik Kurumu
(TÜİK), 2013 yılının ilk 5 ayında gerçekleşen TÜFE artış oranını ise yüzde 3.21 olarak açıkladı. Bu da memur ve memur emeklisine, Temmuz ayında enflasyon farkı ödenmesi ihtimalini güçlendirdi. Mayıs ayı itibarıyla yüzde 0.21 gibi bir enflasyon zammına hak kazanan, kamu çalışanı ve emeklilerinin ne kadar zam olacağı ise, Haziran ayı TÜFE artış oranıyla netleşecek. Ancak Mayıs ayındaki rakamlara göre enflasyon farkını yüzde 0.21'den hesaplarsak, Temmuz'da en düşük memur emeklisi maaşı yüzde 3.21 artacak. Bu hesapla maaşlara 35 lira zam yapılacak. En düşük memur emeklisi maaşı bin 86 liradan bin 121 liraya çıkacak.

GÖZLER HAZİRAN ENFLASYONUNDA
SSK
ve Bağ-Kur emeklileri de Temmuz'da ilk 6 aylık enflasyon kadar zam alacak. 5 aylık enflasyon verilerine göre bu emeklilerin zammı yüzde 3.21 olacak. Temmuz başında açıklanacak Haziran enflasyonuna göre alacakları zammın oranı kesinleşecek. Haziran'da çıkacak enflasyona göre emeklilerin zam oranı daha da artabilecek.



ÖZLEM KAMER TERCANLI