Festival yarışı

Ankara ve İstanbul'da aynı anda alışveriş festivalleri başladı. Başkent'te top model Doutzen gong çaldı. İstanbul'da binlerce kişinin katıldığı yürüyüş yapıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2012 Güncelleme 10 Haziran 2012, 02:07
Festival yarışı

İÇİNDEKİLER

Türkiye' nin iki büyük kentinde aynı anda alışveriş festivali startı verildi. Ankara ve İstanbul'daki festivallerde indirimler yüzde 50'yi bulurken 21 gün boyunca çeşitli eğlenceler ve etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Shopping Fest, İstiklal Caddesi'nde yapılan yürüyüşle başladı. 9-29 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan festivalde geçen yıl yakalanan ticaret hacmindeki yüzde 41'lik artışın bu yıl yüzde 50'nin üzerine çıkması ve 21 günde 7 milyar liralık ciroya ulaşılması hedefleniyor. Festival ile ilgli TAKVİM'in sorularını cevaplandıran İstanbul Shopping Fest Eş Başkanı Yılmaz Yılmaz, şu bilgileri verdi: "Bu yıl gelen turist sayısında geçen yıla göre yüzde 15-20 artış bekliyoruz. Bu da yabancıların alışverişlerine yüzde 40 artış olarak yansıyacaktır. Festival kapsamında indirimlerin ortalaması yüzde 30'u bulurken, birçok markanın indirimi yüzde 50'ye çıkacak. Festivalde 200 marka farklı etkinlikler yapacak." İstanbul Shopping Fest özellikle yabancıların büyük ilgisini çekiyor.

ALIŞVERİŞ BAŞLADI
İstanbul' daki yürüyüşe Vali H. Avni Mutlu ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra, festivaldeki markaların patronları da önlük giyerek katıldı. 300 kişilik gösteri ekibinin yer aldığı kortejde binlerce kişi yürüdü.

TOP MODEL AÇILIŞTA
Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest), Hollandalı top model Doutzen Kroes'un gong vuruşu ile başladı. Festivalin açılışına TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Vali Alaaddin Yüksel de katıldı. Ankara Alışveriş Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akbacakoğlu, "Ankara'nın 45 noktasında etkinlikler olacak. Bu organizasyonumuz da Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek'' diye konuştu.