Özür dileriz

Geçen hafta başta sosyal medya olmak üzere Türkiye'nin gündemine gelen 'Borusan Holding- türbanlı gazeteci' polemiği üzerine yöneticiler özür diledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2012 Güncelleme 03 Ocak 2012, 02:06
Özür dileriz

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz hafta başörtüsü krizi ile gündeme gelen Borusan Holding gazetelere verdiği açıklama ilanından sonra bir basın toplantısıyla kamuoyundan özür diledi. Borusan Holding'in CEO'su Agah Uğur, yaşadıklarının bir yol kazası olduğunu belirterek, "Hangi dil, din, ırk, inanç, giyim ve yaşam tarzından olursa olsun tüm kamuoyundan ve vatandaşlarımızdan özür diliyoruz" dedi.

SORUMLUSU İSTİFA ETTİ
Otomotiv programı yapımcısı Burcu Çetinkaya ile olan sponsorluğun, başörtülü ekip arkadaşı yüzünden bitirildiği iddialarına cevap veren Agah Uğur, bu polemiğe neden olan marka yöneticisi Hakan Bayülgen'in işten çıkartmalarına gerek kalmadan istifa ettiğini duyurdu. Grubun 66 yıllık tarihi, 4.2 milyar dolar cirosu olduğuna dikkat çeken Uğur, "Bilerek ve isteyerek herhangi bir konuda, hem de toplumumuzun en çok uzlaşı ihtiyacı içinde olduğu çok hassas bir konuda ayrımcılık yapmak, taraf tutmak, demokratik davranmamak mümkün değildir..." dedi. Bugüne kadar üç adet otomobil siparişinin iptal edildiğini söyleyen Uğur, yaşadıklarının kendileri için yeni bir sürecin başlangıcı da olduğunun altını çizdi. Toplantıya Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryildız da katıldı.

BU FOTOĞRAF OLAYLARI BAŞLATTI
İddialara göre rallici Burcu Çetinkaya'nın bir gazetede çıkan röportajında yayınlanan türbanlı gazeteci ile program yaptığı fotoğraf olayları başlattı. Fotoğraf sonrası Çetinkaya'nın sponsorluğunun bitirildiği iddiaları üzerine açıklama yapan marka yöneticisi Bayülgen, "Mini Cooper aracın yanında türbanlı bir bayan gördük. Bu bizim imajımızı bozuyor" demişti. Bu sözler üzerine özellikle sosyal medyada Borusan ve BMW markalarına tepkiler olmuştu.