10 bin $ ver çırak ol

Girişimcilik konferanslarıyla tanınan Baybars Altuntaş, tecrübesini paraya çevirecek. Altuntaş, kendisine çırak olacaklardan 10 bin dolar, artı KDV istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2011 Güncelleme 18 Aralık 2011, 01:07
10 bin $ ver çırak ol

İÇİNDEKİLER

Eğitim alanında faaliyet gösteren Deulcom International'in kurucusu Baybars Altuntaş'ın çıraklık teklifi tartışma konusu oldu. Altuntaş, kendisine 6 ay çıraklık yapmak isteyenlerden 10 bin dolar ve KDV talep ediyor.

PARAYA ÇEVİRECEK
ABD Başkanı Obama'nın 2010 yılında Beyaz Saray'da düzenlediği Girişimciler Zirvesi'ne davet edilen 150 kişi arasında yer alan Altuntaş, tecrübesini ve bilgi birikimini böylece paraya da çevirmeyi arzuluyor. Kendi web sitesinden yaptığı duyuruda "Çırağım olacak girişimciler arıyorum" diyen Altuntaş, şu bilgileri veriyor: "Geleceğin girişimcilerini hem teorik hem de pratik anlamda eğitiyor, bizzat kendim yetiştiriyorum. Program boyunca benim hem yurt içi, hem de yurt dışındaki tüm toplantılarıma 'çırak' olarak katılacaklar. Hem Türkiye çapında hem de dünya çapında çok önemli bir network sahibi olacaklar. Söz konusu iş gezileri; yurt dışındaki toplantı ve iş görüşmelerini de içerdiği için, iyi düzeyde İngilizce dil bilgisi önemli bir şart. Ayrıca, girişimcilik ruhunu da mutlaka bana hissettirmeleri gerekiyor." Baybars Altuntaş, 6 ay sürecek programa katılmak için 10 bin dolar ve KDV'nin yanında tüm seyahat giderlerinin de çırak tarafından karşılanacağını belirtiyor. Altuntaş'ın 'çırak' olmak isteyenlere sunduğu bu teklifi şimdiden sosyal medyanın tartışma konusu oldu bile.