Memur müjdesi

Memur olmak için bekleyenlere sevindirici haber geldi. 2012'de kamu kurumlarında emekli olanlar, tayini çıkanlar ve istifa edenlerin yerine 34 bin memur alımı yapılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2011 Güncelleme 22 Ekim 2011, 17:07
Memur müjdesi

İÇİNDEKİLER

Gelecek yıl için 'istihdam duyarlı' bütçe hazırlayan hükümet, kamu kurumlarında emekli olanlar, tayini çıkan ve istifa edenlerin yerine de 34 bin personel alacak. Memur ihtiyacını karşılayacak kuruluşlardan yükseköğretim kurumları için ilave 5 bin, diğerleri için de 29 bin atamaya izin verilecek.

BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 26 Ekim'de sunumunu yapacağı 2012 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler 31 Ekim'de başlayacak. TBMM Başkanlığı'nca yayınlanan tasarıda önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Hükümetin, 2012'de kamuda 90 bin yeni personel alımı sözü verdiği tasarıdaki bazı ayrıntılar şöyle: Emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memur sayısının yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde açıktan ve diğer kamu kurumlarından nakil suretiyle atama yapılacak. Bu sınırlar içinde memur ihtiyacını karşılayamayacak söz konusu idare, kurum ve kuruluşlardan ilave 34 bin atamaya izin verilecek. Yargı mensupları, doktorlar ve asistan kadrolar, vergi ve sosyal güvenlik alanında istihdam edilecekler, askeri ve emniyet hizmetleri sınıfındaki kadrolar için yapılacak atamalarda yüzde 50 sınırı dikkate alınmayacak.

9 BİN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
Üniversitelerde boşalan kadrolara öğretim elemanı sayısının yüzde 50'si, araştırma görevlisi kadroları için yüzde 100'ünü geçmeyecek şekilde atama yapılacak. Toplam 9 bin öğretim görevlisi atanmasına izin verilirken, buna ilaveten yetiştirilmek üzere 4 bin araştırma görevlisi de alınacak. Yurt dışına eğitime gönderilen öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalar bu sınırın dışında tutulacak.

HAZAL ATEŞ