Teknoloji inceldi

Avrupa'nın en büyük teknoloji fuarı IFA'da tüm ürünler incelen yapılarıyla dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2011 Güncelleme 06 Eylül 2011, 00:00
Teknoloji inceldi

İÇİNDEKİLER

Binlerce teknoloji ürününün ve yüzlerce markanın yer aldığı, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen elektronik ve teknoloji fuarı IFA'da firmalar özellikle 3D ürünleri ile gövde gösterisi yaptı. Türkiye'den de aralarında Vestel, Arçelik, Beko gibi dev markaların da bulunduğu 20 şirketin katıldığı IFA'da elektronik ürünlerde boyutların küçüldüğü, televizyon, telefon ve bilgisayar gibi ürünlerin giderek inceldiği gözlendi. Bir zarfa sığacak kadar incelen laptoplar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Üzeri değerli taşlarla süslenmiş beyaz eşyalar da ilgi odağı oldu. Buzdolabı, radyo gibi ürünlerdeki swarovski taşlar lüks meraklılarının ilgisini çekti.

7.7 milimetrelik tablet bilgisayar
7.7 mm inceliği ile dünyanın en ince tableti olarak IFA'da tanıtımı yapılan AT200, 10.1 inç ekran genişliğine, 1.280x800 ekran çözünürlüğüne sahip. 8 saat pil ömrü olan bu Android tabletin, Kasım ayında satışa sunulması bekleniyor. Tabletin fiyatı ise henüz belirsiz.

Dünyanın en hafif laptopu
1.13 kg ağırlığı ile 'dünyanın en hafif ve en ince laptopu' olarak Berlin'de gerçekleştirilen teknoloji fuarı IFA'da ziyaretçilerin beğenisine sunulan Portege Z830, ekranı ile de büyük ilgi topladı. Bu ağırlıkta hafif laptop, rahat taşınabilirliği, kullanım kolaylığı ile de dikkat çekiyor. Kasım ayında satışa sunulacak olan ince laptopun fiyatı ise henüz açıklanmadı.

TV'de 3 boyut devri
Gözlüksüz 3D görüntü imkanı sunan ilk televizyon olma özelliğine sahip Toshiba'nın yeni modeli ZL2, 4096x2160 ekran çözünürlüğüne sahip. Toshiba'nın diğer yeni ürünleri gibi Kasım ayında piyasaya çıkacağı duyurulan bu televizyonun Avrupa'da beklenen satış fiyatı 8 bin euro.

Kayıt yapan dürbün
3D ve HD video kaydı yapabilen ilk dijital dürbün, spor tutkunları için büyük bir yenilik oldu. 20x'e kadar büyütme özelliği ile gördüğünüz her şeyi 3D olarak tekrar izleyebilir ve çektiğiniz videoları ve fotoğrafları High Definition dijital fotoğraf çerçeveleri gibi diğer cihazlara aktarabilirsiniz.


Burçin GÖKTAN