İspanyollar geliyor

Ekonomik başarısıyla kendinden söz ettiren Türkiye, yabancı yatırımcıların da gözdesi. Son olarak İspanya'nın dev şirketleri yatırım için Türkiye yolunda

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2011 Güncelleme 08 Temmuz 2011, 00:14
İspanyollar geliyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye, ekonomik başarısıyla tüm dünyanın dikkatini çekmekle kalmadı, yabancı yatırımcıların da gözdesi haline geldi. Yabancıların Türkiye'deki yatırımları artarken, İspanyollar da atağa kalktı.
Türkiye'deki özelleştirmeleri anlatmak için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz ay İspanya'ya çıkarma yaptı. Ardından İspanya'nın dev şirketleri yatırım imkanları için geçen hafta Türkiye'ye geldi.

BAŞKENT GAZ'A ÖZEL İLGİ
Bir grup İspanyol yatırımcı, Özelleştirme İdaresi'ni (ÖİB) ziyaret ederek bilgi aldı. İspanyol yatırımcıların ilk etapta, tekrar satışa çıkarılmaya hazırlanan Başkent Doğalgaz ile ilgilendikleri belirtiliyor. İspanyol yatırımcılara, Türkiye'de başlayacak 40 milyar dolarlık Avrupa'nın en büyük elektrik üretim özelleştirmeleri ve altyapı yatırımları ile ilgili de bilgi verildi. ÖİB yetkilileri, İspanyol firmalarından yatırım için Türkiye'yi düşündükleri sinyalini aldı.

TÜRKİYE YATIRIMCILAR İÇİN YILDIZ ÜLKE
Uluslararası Yatırımcılar Derneği eski Genel Sekteri Mustafa Alper, Türkiye'nin yatırımcılar için çok cazip olduğunu söyledi. Alper, büyümesi bu kadar yüksek olan bir ülkenin her zaman yatırımcılar açısından dikkat çekici olacağını belirterek, "Türkiye yatırımcılar için yıldız konumunda" dedi. Potansiyeli bu kadar yüksek ve nüfusu artan bir ülkenin yatırımcı çekmesinin çok doğal olacağını da kaydeden Alper, "Yılın ilk 4 ayında 4.7 milyar dolarlık doğrudan yatırım çekmişiz. Bu rakam yıl sonuna kadar 10-12 milyar doları bulur" diye konuştu.


Mehmet NAYIR