Türkiye'nin en çok kazandıran 'masa'sı

Sosyetenin uğrak yerlerinden İstinye Park içindeki Masa Restaurant'ın son 1 yıllık cirosu yaklaşık 15 milyon lira. Mekanda bulunan 151 sandalyeden her birinin yıllık kazancı 100 bin lirayı buluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2010 Güncelleme 10 Temmuz 2010, 02:26
Türkiye’nin en çok kazandıran ’masa’sı

İÇİNDEKİLER

Ekonomideki canlılık, iş dünyasının rağbet ettiği restoranların satışlarından da belli oluyor. Sosyetenin uğrak yeri İstanbul'daki İstinye Park içindeki Masa Restaurant'ın son 1 yıllık cirosu yaklaşık 15 milyon lira. Sosyetenin son favorisi Masa'nın cirosu bize ekonominin krizin bittiğini söylerken, aynı zamanda başka bir alanda da rekor kırıldığını gösteriyor. Masa'daki her bir sandalye yılda ortalama 100 bin lira ciroyla Türkiye rekorunu eline geçirdi. İstinye Park alışveriş merkezinin popüler yeme içme mekanı Masa, yıllık 15 milyon liralık ciroyu kışın 110, yazın ise 300 sandalyeyle hizmet vererek gerçekleştiriyor. Restorana kışın ayda 17 bin kişi, yazın 30 bin kişi uğruyor. Her müşterinin ortalama aynı düzeyde harcama yaptığını düşünürsek, restoranın cirosunun yüzde 36'sı kışın elde ediliyor. Kalan yüzde 74'lük bölüm yazın açılan dış mekanın da verdiği hareketlilikle sağlanıyor. Masa'nın yıl boyu ortalama 151 sandalyeyle hizmet verdiği düşünüldüğünde, sandalye başı ciro 100 bin liraya geliyor. Sosyetenin gözde mekanlarından Akmerkez'deki Papermoon'un cirosu ise 9 milyon lirayı buluyor. Papermoon'un 102 sandalyeli. Yani ortalama her sandalyede 88 bin lira civarında ciro yapıyor.

EN UCUZ YEMEK 19 LİRA
İstanbul'daki Masa Restaurant'ın gösterdiği performansta mönüsünde yer alan yemek ve içeceklerin fiyatları da etkili. Masa'da çorba içen bir kişi 12 lira, makarna yiyen 24 lira, köfte yiyen de 32 lira ödüyor. Bir porsiyon Jumbo karides ise 65 lira. Masa Restaurant'taki en ucuz ve en pahalı fiyatlı yiyecek ve içecekler şöyle:
En pahalı içki: Fransız Beyaz Şarabı-Chablis Premier Cru Les Vaillons Cardone, 300 TL.
En ucuz içki: Nevşah Doluca şarap, 55 TL.
En pahalı yemek: Jumbo karides, 65 TL.
En ucuz yemek: Pizza Margarita, 19 TL.