Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler yüzyüze eğitime başlayacak mı? 2021-2022 yılı eğitim öğretim tarihi…

Ağustos ayı yaşanırken Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler yüzyüze eğitime başlayacak mı? Sorusunun yanıtı milyonlarca kişi tarafından sıklıkla araştırılır oldu. YKS tercihleri 5 Ağustos itibariyle başladı ve devam ederken özellikle üniversiteye yerleşme hayali kuranlar okulların hangi tarihte açılacağını merak ediyor. Koronavirüs salgınından dolayı online eğitim olarak gerçekleşen eğitimler yüzyüzeye geçecek mi? 2021-2022 yılı eğitim tarihi de açıklandı. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2021, 11:25 Güncelleme 08 Ağustos 2021, 11:25
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler yüzyüze eğitime başlayacak mı? 2021-2022 yılı eğitim öğretim tarihi…

İÇİNDEKİLER

Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler yüzyüze eğitime başlayacak mı? Milyonlarca kişi tarafından arama motorları üzerinden merakla araştırılanlar arasında yer alıyor. Koronavirüsten dolayı online eğitim olarak ders işlenen üniversitelerde 2021-2022 yılı eğitim tarihi ne zaman? Yüzyüze eğitim olacak mı?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalardaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından normalleşme takvimi açıklamaları kapsamında, üniversitelerin, 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül itibarıyla başlayacağını bildirmişti. Konuya ilişkin yeni bir açıklama geldiğinde takvim.com.tr'de yer alacaktır.

YÖK'TEN AŞI TALEBİ GELMİŞTİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazı ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerin bu yılın eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanmasını istemişti.

YKS TERCİHLERİ BAŞLADI!

YKS tercihleri 5-20 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Tercih bildirim işlemleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapabilecekler.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. "Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

Tercih sürecinin bilimsel düzeyde ilerlemesi ve öğrencilerin daha bilinçli tercih yapması için hayata geçirilen YÖK Atlas programındaki 'Lisans ve Önlisans Tercih Sihirbazı' ile 'Meslek Atlası' modülleri YÖK'ün çalışmaları neticesinde 2020-YKS verilerine göre güncellenerek, 2021-YKS'de üniversite tercihi yapacak adayların, velilerin ve rehberlik hizmeti sunan uzmanların erişimine açıldı.

İlk kez 2016-ÖSYS sürecinde hizmete girerek adaylara rehberlik hizmeti sunan YÖK Atlas, özellikle YKS tercih dönemlerinde adaylar, veliler ve rehberlik uzmanlarınca başvurulan en önemli ve güncel bilgi kaynağı oldu.

YÖK Atlas programında 'Lisans / Önlisans Tercih Sihirbazı' ile 'Meslek Atlası' modüllerinin yanı sıra 'Üniversitelerimiz', 'Lisans / Önlisans Atlası', 'Mezun Başarı Atlası', 'Net Sihirbazı' ve 'Tercih Listem' gibi modüller de yer alıyor. 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun yayınlanmasıyla tüm modüller yeni verilere göre güncellendi.