Kiev yanıyor

Hükümet aleyhtarı gösteriler arttı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç, polise, "Şiddete şiddetle karşılık verin" dedi. 48 saatte 4'ü keskin nişancı mermisiyle olmak üzere 6 kişi can verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2014 Güncelleme 24 Ocak 2014, 09:55
Kiev yanıyor

İÇİNDEKİLER

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bazı göstericiler şiddetlendi... "Ukrayna AB'ye mi bağlanacak" yoksa "Rusya'nın mı yörüngesinde seyredecek" sorusunun cevabının arandığı gösterilerde, hükümet geri adım atmamakta ısrarlı. Ülkede şiddetin yükselmesinin, hükümetin 16 Ocak kanunlarını geçirmesi ve ciddi diyaloga girmemesinin direkt sonucu olduğunu iddia eden muhalifler, protestoların ülke geneline yayılacağını açıkladı. Aşırı sağcı grup Pravy Sektor'un saldırgan hareketlerinin kabul edilemez olduğu ve barışçıl gösteri çabalarını gölgelediği iddia etti. Son 48 saatteki gösterilerde 6 kişinin can verdiği belirtildi. 4 kişinin keskin nişancı kurşunu ile öldüğü iddiaları, Cumhurbaşkanı Yanukoviç'e olan tepkileri daha da arttırdı.

ACİL UZLAŞI GEREKİYOR
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, ülkede yaşanan son gelişmeler üzerine Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç'i telefonla arayarak muhalefetle derhal ve en üst düzeyde diyaloğa girmesini istedi. Görüşmede, şiddetin artmasından duyduğu endişeyi dile getiren Barroso, "Acil uzlaşı şart" dedi. Bu arada Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in, "Şiddete şiddetle karşılık verin" dediği iddia edildi.

SNİPER'LAR İŞ BAŞINDA
Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in görevlendirdiği iddia edilen 12 Sniper başkent Kiev'de ölüm saçtı.

Mevlüt Yüksel