Kabil'de dehşet

Başkent Kabil'de işadamı Osman Kaya'ya ait işyerine silahlı saldırı düzenlendi. Kaya ve bir çalışan yaralandı, 2 Türk ise hastanede hayatını kaybetti. Başka bir işyeri basıldı, yine bir Türk kaçırıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2016 Güncelleme 06 Mart 2016, 00:50
Kabil’de dehşet

İÇİNDEKİLER

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dehşet dakikaları yaşandı. Akşam saat 18.00'de Osman Kaya'ya ait Turkish Bazaar adlı işyerine kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Kurşunlara hedef olan Yusuf ve İbrahim adlı 2 Türk vatandaşı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaya ve bir Türk vatandaşının da hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. Büyükelçi Ali Sait Akın, yaralıları hastanede ziyaret etti. Olayın bir terörist saldırı olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı. Aynı saatlerde bir başka Türk şirketinin ofisi de kimliği belirsiz kişilerce basıldı. Şirkette görevli 1 Türk kaçırıldı. Baskın sırasında şirkette bulunan bir başka Türk vatandaşının da darp edildiği, şirketin Afgan görevlilerinin de yaralandığı ifade edildi. Kaçırılma olayının yaşandığı bölge polis tarafından kordon altına alınırken, kaçırılan Türk vatandaşın kimliği henüz açıklanmadı.

İKİ TÜRK ÖLDÜRÜLDÜ
Silahlı bir kişi Osman Kaya'ya ait işyerini kurşun yağmuruna tuttu. İçeride dehşet dakikaları yaşandı. Saldırgan elini kolunu sallaya sallaya kaçtı. İki Türk'ün öldüğü, iki Türk'ün yaralandığı ve bir Türk'ün de kaçırıldığı Afganistan'da Türkler korku yaşamaya başladı.