Anonymous'a büyük darbe

İspanya polisi ''Anonymous''un (Anonim) 3 temsilcisini yakaladığını açıkladı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Anonymous'a büyük darbe
İspanyol polisi, uluslararası siber saldırı grubu ''Anonymous''un (Anonim) İspanya'daki 3 temsilcisinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yakalanan Anonymous üyelerinden birinin evinde kurduğu sistemle tüm dünyadaki hükümet, finans veya özel şirket sitelerine siber saldırdığı yapabildiği ifade edildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü haberi twitter'daki hesabından da verirken, Anonymous'un yakalanan üyelerinin saldırılarını Play Station, BBVA, Bankia, Enel şirketleri ile Mısır, Cezayir, Libya, İran, Şili, Kolombiya ve Yeni Zelanda hükümetlerinin sitelerine düzenlediklerini bildirdi.

Açıklamada, 18 Mayıs'da İspanya Seçim Genel Komitesi'nin sitesine de saldırdığı belirtilen Anonymous üyelerinin, 2010 ekim ayından bu yana takibe alındıkları kaydedildi. Barcelona, Valencia ve Almeria'da yakalanan Anonymous üyelerinin bulunması için, son 9 ay içinde 2 milyondan fazla internet sayfasının ve konuşma sitelerinin araştırıldığı duyuruldu.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.