Şampiyonluk yakın meşaleyi yakın

İlk yarıda çok zorlanan Cimbom ikinci devre kilidi açtı. Ziyech, Kerem Demirbay ve Icardi’nin golleriyle farklı kazanan Sarı-Kırmızılılar maç fazlasıyla Fenerbahçe ile farkı 7 puana çıkardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2024 Güncelleme 27 Nisan 2024, 07:00
Şampiyonluk yakın meşaleyi yakın

İÇİNDEKİLER

Cimbom adım adım şampiyonluğa gidiyor... Sarı-Kırmızılılar zorlu Adana Demirspor deplasmanında 3-0 kazanarak bitime 4 hafta kala maç fazlasıyla Fenerbahçe'yle farkı 7 puana çıkardı. İlk dakikada Mendoza'nın uzaklardan etkili şutunu Fernando Muslera çok iyi kurtardı. 24. dakikada Barış Alper'in şutunda Magomedaliev gole izin vermedi. 49. dakikada Muslera bir kez daha Mendoza'ya geçit vermedi.

DAR AÇIDAN MÜTHİŞ VURDU
53. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Oluşan karambol sonrası top ceza sahası yayındaki Ziyech'in önünde kaldı. Faslı yıldız düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. 62. dakikada Muslera bir yüzde yüz pozisyonda daha gole geçit vermedi. 64. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Kerem Demirbay, rakibini geçtikten sonra dar açıdan yaptığı mükemmel vuruşla topu filelerle buluşturdu: 0-2. 90+1. dakikada Driens Mertens'in pasıyla ceza sahası içinde buluşan Icardi, düzgün bir vuruşla Magomedaliev'i mağlup etti ve farkı 3'e çıkardı: 0-3.

ADANA'DA MERTENS RESİTALİ
Gecenin yıldızlarından birisi Dries Mertens oldu. Son haftalardaki müthiş performansını dün de sürdüren Belçikalı yıldız 90 dakika boyunca sahada ayak basmadık yer bırakmadı. Hakim Ziyech'in golünde asisti yapan isim olan 37 yaşındaki Mertens, Icardi'ye de harika bir servis yaptı. Son 6 haftada 2 gol ve 7 asistle tam 9 gole direkt katkıda bulunan tecrübeli futbolcu taraftarların gönlünü bir kez daha fethetti.

İLK KEZ FENER'İ GEÇTİ!
Galatasaray dünkü galibiyetle bir ilki başardı. Sarı-Kırmızılılar averajını 59'a çıkardı ve sezon başından bu yana ilk kez Fenerbahçe'yi bu alanda solladı.

SNIPER ZIYECH
Dün kilidi açan gole imza atan Hakim Ziyech bu sezon Galatasaray formasıyla ligde ceza sahası dışından 4. golünü attı. Faslı yıldız Sneijder sonrası bunu başaran ilk isim oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN