Buruk kritik galibiyet sonrası aslan payını futbolculara verdi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Ben rekorları tek başı- G ma kırmadım. Galatasaray başardı. Çok ürettik, 25 şut attık. Averajda Fenerbahçe’nin önüne geçtik, Şimdi F.Bahçe-Beşiktaş maçını izleyeceğiz. Tüm maçları kazanıp şampiyon olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2024 Güncelleme 27 Nisan 2024, 07:00
Buruk kritik galibiyet sonrası aslan payını futbolculara verdi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk kritik Adana Demirspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hoca, "7 puanlık farklı hafta sonuna giriyoruz. Yarın (bugün) derbiyi izleyeceğiz. Kendi maçlarımızı kazanmak ve şampiyon olmak istiyoruz. Averaj anlamında gerideydik, yakaladık ve öne geçtik. Bütün futbolcuların gol için yaşıyor. Maç bitene kadar gol aradık. Averajın da önemi var" dedi.

HEP KAZANMAK ZORUNDAYIZ
Buruk, Galatasaray'ın üst üste 15 maç kazanarak rekor kırdığının hatırlatılması üzerine, "Hep söylediğim gibi bu Galatasaray'ın rekoru. Tek başıma yaptığım, yaşadığım bir şey değil. Hep kazanmak zorundayız. Biliyorsunuz büyük bir yarış içindeyiz. Muslera'nın da rekoruna değinmek gerek. 4 maç var ama kendi rekorunu şimdiden kırdı" diye konuştu.

25 ŞUT ATTIK, ÇOK ÜRETTİK
Takımın performansı da öven tecrübeli teknik adam, "Çok ürettik aslında. Yaklaşık 25 şut atmışız. 56 kez ceza sahasına girmişiz. Böyle bir deplasmanda bunlar çok iyi rakamlar" ifadesini kullandı.

REKORLARLA DALGA GEÇİYOR
Süper Lig'in 34. haftasında deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor'u 3-0 mağlup eden Sarı Kırmzılılar bu galibiyetle önemli bir başarıya da imza attı. Bu sezon ligde çıktığı son 14 maçtan 3 puanla ayrılan ve bunu ikinci kez tekrarlayan Galatasaray bu galibiyetle kendisine ait rekoru kırdı ve seriyi 15 maça çıkardı. Galatasaray ayrıca topladığı 93 puanla 1988-1989 sezonunda 93 puan toplayan ezeli rakibi Fenerbahçe'nin rekorunu da egale etti. Sarı-Kırmızılılar ayrıca iç sahada son 14 maçta da kazanarak kendi rekorunu kırmıştı.

TÜM TAKIM MUSLERA'YA HÜCUM ETTİ!
Galatasaraylı futbolcular bitiş düdüğünün ardından gecenin yıldızı olan kaptan Fernando Muslera'ya koştu. Galibiyet üçlüsünü de Uruguaylı kaleci çektirdi.

KİLİDİ YİNE O AÇTI
Alanyaspor deplasmanında oyuna girip galibiyeti getiren Hakim Ziyech dün de Adana Demir önünde kilidi açtı. Faslı yıldız uzaktan attığı mükemmel golle galibiyette büyük rol oynadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN