Fenerbahçe, Sivas'a takıldı! Bitime 5 maç kala G.Saray ile fark 4 puana çıktı

İlk yarının sonunda Fred’in harika füzesiyle öne geçen Sarı-Lacivertliler, 57’de Koita’nın golüne engel olamadı. 80’de İrfan şık bir vole ile takımını 2-1 öne taşıdı. Ama Fener uzatmalarda Manaj’ın penaltısı ile şoka uğradı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2024 Güncelleme 23 Nisan 2024, 07:01
Fenerbahçe, Sivas’a takıldı! Bitime 5 maç kala G.Saray ile fark 4 puana çıktı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'ye ağır darbe... Sarı- Lacivertliler, Sivasspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı. Kanarya böylece bitime 5 hafta kala liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'ın 4 puan gerisine düştü.

KOITA ÇOK DÜZGÜN VURDU
13. dakikada Uğur Çiftçi'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, topu Manaj ağlara gönderdi. Gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 45+2. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Fred'in mükemmel vuruşu kaleci Ali Şaşal Vural'ın sağından ağlara gitti: 0-1. 57. dakikada Murat Paluli'nin pasında kaleci Livakovic ile karşı karşıya kalan Fode Kotia, topu düzgün bir vuruşla skoru 1-1'e getirdi.

ÜÇÜNCÜ GOL OFSAYTA TAKILDI
80. dakikada İsmail Yüksek'in sol kanattan ortasında topun gelişine vuran İrfan Can Kahveci harika bir gol attı: 1-2. 90. dakikada Sivasspor penaltı kazandı. 90+4. dakikada penaltı atışını kullanan Manaj topu filelerle buluşturdu: 2-2. 90+8. dakikada Serdar Dursun ağlara gönderdi. Gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

FENER'DEN PENALTI İSYANI
Nefesleri kesen maçın en fazla tartışılan anlarından birisi 90. dakikada yaşandı. Savunma arkasına atılan pas sonrası golle burun buruna kalan Manaj kaleci Livakovic'in darbesiyle kendisini yerde buldu. Maçın Alman VAR hakemi Benjamin Brand'ın uyarısı sonrası Cihan Aydın monitöre giderek penaltıyı verdi. Penaltı kararına Fenerbahçe teknik heyeti ve futbolcular çok büyük tepki gösterdi. Penaltıyı ağlara yollayan Manaj skoru 2-2'ye getirdi.

TOROĞLU: PENALTIYI DJIKU YAPTI
A Spor'un hakem yorumcusu Erman Toroğlu, Sivas-F.Bahçe maçında verilen penaltıyı değerlendirdi. Toroğlu, penaltıyı yapanan Livakovic değil Djiku'nun olduğunu ifade etti. Toroğlu, "Ayrıca Djiku'ya sarı kart verilmeliydi" dedi.

KIZGINIM ANLAMADIM
Sezonun tartışmasız yıldızlarından İrfan Can Kahveci, maç sonunda penaltı pozisyonunu değerlendirdi. Milli futbolcu, "Açıkçası kızgınım. Livakovic'in ayağı sabitti. Top dışarı çıkmıştı. Böyle bir penaltı kararını beklemiyorduk. Kalan maçlara konsantre olmalıyız" dedi. İrfan maçta bir gol atsa da galibiyeti getiremedi.

FRED'İN FÜZESİ YETMEDİ
Gecenin başarılı isimlerinden Fred ilk yarının sonunda muhteşem bir gol attı. Sol ayağıyla yaklaşık 27-28 metreden adeta bir füze yollayan Brezilyalı yıldız, kaleci Ali Şaşal'ı mağlup etti. Ancak Fred'in attığı sezonun en güzel gollerinden bisini 3 puana yetmedi.

SİVAS'TA SERİ SONU!
Çok kritik bir puan kaybı yaşayan Fenerbahçe'nin deplasman serisi de sona erdi. Bu alanda ligin en başarılı takımı olan Sarı-Lacivertliler dış sahada 10 maç aradan sonra kayıp yaşadı. Sivas ayrıca Ocak 2022 sonrası ilk kez Fenerbahçe'den puan aldı.

ARTIK İPLER TAMAMEN ASLAN'DA
Sivasspor'un dün Fenerbahçe'den aldığı 1 puan Süper Lig'de zirvenin dengelerini değiştirdi. Puan farkını 4'e çıkaran Galatasaray çok büyük bi avantaj yakaladı. Sarı-Kırmızılılar ligde önündeki 3 maçını da kazanırsa çok büyük bir ihtimalle ipi göğüsleyecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN