Tarihi s'kan'dal

Dilara Gülatan "Uğur Dündar babam" dedi. Ünlü gazeteci "Yalan. Çünkü DNA testi yaptırdık." diye karşılık verdi. Ancak Dündar'ın 'kanıt' diye sunduğu DNA sonucu 22 Mart 2023'te düzenlendi! Oysa rapora girmesi gereken kan örneklerinin Ekim-Kasım 2023'te alındığı belirlendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2024 Güncelleme 20 Nisan 2024, 07:02
Tarihi s’kan’dal

İÇİNDEKİLER

Metin Akpınar'ın kızı olduğunu ispatlayan Duygu Nebioğlu, bombayı patlattı. Kardeşi Dilara'nın babasının da Uğur Dündar olduğunu açıkladı. Gözler bir anda Dilara'ya odaklandı. Dilara ise iddiayı yalanlayan Uğur Dündar'a sert çıktı. DNA testine inanmadığını anlattı. İkinci test için başvuracaklarını vurguladı. Avukatı itiraz dilekçesine şu gerekçeleri yazdı:

1.İHMAL DNA testi yaptıracak kişinin en az iki polis eşliğinde adli tıp ya da hastaneye gitmesi şarttı. Ama Uğur Dündar, bu kuralı uygulamadı.
2.İHMAL Dündar Dilara'nın babası olmadığı yönündeki raporun tarihinin 22 Mart 2023 olduğunu açıkladı. Ancak kan örnekleri 8 ay sonra alındı.
3.İHMAL Adli Tıp'ın hazırladığı rapor, dava dosyasına 13 Mart 2024'te alındı. Ancak düzenleme tarihinin 22 Mart 2024 olduğu anlaşıldı.
4.İHMAL DNA testi için kuru kan örneği de alınmalıydı. Ancak bu da yapılmadı. Çünkü kan örneğinin bozulma ihtimaline karşı kuru kan şarttı.
5.İHMAL Yargıtay kararında kan örneklerinin aynı anda alınması şartı vardı. Ancak iki taraftan da kan örnekleri 1.5 ay ara ile farklı şekilde alındı.

METIN AKPINAR DA REDDETMİŞTİ
Metin Akpınar'ın evlilik dışı ilişkisinden iki çocuğu olduğu ortaya çıktığında bunu inkar etmişti. İkiz kızlarından Duygu Nebioğlu'nun kızı olmadığını sürekli reddeden Akpınar, dava sonrası Adli Tıp Kurumu'na DNA için örnekler vermek zorunda kalmıştı. Resmi DNA raporu Akpınar'ın iki kızı olduğunu kanıtlamıştı.

GEÇERLİ OLMAZ
Babalık davaları uzmanı avukat Varol Turbay, "DNA örneği alma işlemi fotoğraf, parmak izi, imza, video çekimi gibi güvenlik önlemleri eşliğinde olmalı. Kişiler kolluk kuvvetleri ile gider DNA testlerinin İstanbul, Ankara, İzmir ve Trabzon'da olmak üzere 4 şehirdeki Adli Tıp Kurumları'nda yapılıyor. Bu 4 şehirdeki adli tıp kurumları dışında yapılan DNA testleri resmi olarak kullanılamıyor" dedi.

DNA SAHTE ÇIKMIŞTI
Dilan Çıtak'ın yıllar önce, "Babam İbrahim Tatlıses" iddiasına tepki göstermişti. Tatlıses de bir hastaneden DNA raporu alarak, "Bakım Dilan kızım değil. DNA raporu ortada" iddiasında bulunmuştu. Ancak daha sonra Adli Tıp Kurumu yönetmeliğinde yapılan DNA testinde Tatlıses'in Çıtak'ın biyolojik babası olduğu kanıtlanmıştı. Tatlıses daha sonra Dilan Çıtak'la bir araya gelip, kızı olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN