İran’ın füzeleri, İsrail tarafından havada imha edildi! Dün akşam da İHA ve balistik füzeler gönderildi

Lübnan üzerinden İsrail’in kuzeyine çok sayıda füze fırlatıldı. İran’ın misilleme hazırlığı da ABD’de yankılandı: Tel Aviv’in arkasındayız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2024 Güncelleme 14 Nisan 2024, 06:57
İran’ın füzeleri, İsrail tarafından havada imha edildi! Dün akşam da İHA ve balistik füzeler gönderildi

İÇİNDEKİLER

Lübnan üzerinden İsrail'in kuzeyine çok sayıda füze gönderildi. Güney Lübnan'da da patlama seslerinin duyulduğu bildirildi. İsrail'in hava savunma sistemleri, Lübnan'dan atılan roketlere müdahale etti. Hizbullah, Filistin halkına destek ve İsrail'in saldırılarına karşılık vermek için Golan tepelerindeki İsrail askeri noktalarını onlarca Katyuşa füzesiyle hedef aldığını bildirdi.

İsrail ordusu saldırıda can kaybının yaşanmadığı bildirdi. İran ise Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da İsrail'in düzenlediği hava saldırısına karşılık verileceğini bildirdi. İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde 7 kişi ile 6 Suriye vatandaşının ölmesi, Tahran'ı harekete geçirdi. Hatta yeraltındaki füzelerin videolarını çekip servis etti.

KABİNE SIĞINAKTA TOPLANDI
İran, dün gece İsrail'e yönelik çok sayıda insansız hava araçlarıyla (İHA) ve balistik füzelerle saldırı başlattı. İHA'ların İsrail'e ulaşmasının saatleri alacağı açıklandı. Bölgedeki ülkelerin hava sahaları kapatıldı. İsrail Kabinesi'nin sığınakta toplandığı belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN