Bakanlık'tan vize yalanlaması

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşları için havaalanında vize uygulamasının kaldırıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 19 Ekim 2010, 18:44
Bakanlık’tan vize yalanlaması

İÇİNDEKİLER

Bakanlık açıklamasında, yeni vize uygulamasının Türk vatandaşlarını kapsamadığını duyurdu. Açıklamaya göre, Türk vatandaşları, eskisi gibi Azerbaycan'da havaalanlarında veya konsolosluk şubelerinden vize alabilecek.

Azeri-Press Agentliyi'nin (APA) haberine göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elhan Poluhov, vize uygulamasında yapılan değişikliklerin Türk vatandaşlarını kapsamadığını ifade etti. Poluhov ayrıca Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan yeni kararda bu konunun belirtildiğini aktardı. Azeri yetkili, kararda Azerbaycan ile vize alanında anlaşması olan ülkelerin vatandaşlarının yeni uygulamadan etkilenmeyeceği ile ilgili maddenin bulunduğunu kaydetti. Poluhov, "Türkiye ile Azerbaycan arasında havaalanlarında vize alabilme anlaşması mevcut. Buna göre Türk vatandaşları eskiden olduğu gibi havaalanlarında vize alabilecek." dedi.

Türk medyasında yer alan haberlerde, Azerbaycan'ın havaalanında vize uygulamasını sonlandırdığı bilgileri yer almıştı. Haberlerde ayrıca Azerbaycan havaalanında kolay vize uygulamasında sadece Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine ayrıcalık tanındığı ve Türkiye'yi bu kapsam dışında bırakıldığı aktarılmıştı.