Fareler 10 kişinin ölümüne sebep oldu

Malezya'da lağım farelerinden bakteri yoluyla bulaşan bir hastalıktan 10 kişi öldü.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 23 Ağustos 2010, 15:09
Fareler 10 kişinin ölümüne sebep oldu

İÇİNDEKİLER

Bakteriyle bulaşan leptospirosis hastalığı yüzünden son olarak 17 yaşındaki bir gencin ölmesiyle hükümet, mesire yerlerini kapattı ve halkı yüzme ve nehre çöp atma konusunda uyardı.
Malezya Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde, yağmur yağdığında nehirlerde yüzülmemesi, vücutta kesikler varsa enfeksiyon riskine karşı suya girilmemesi yönünde halk uyarıldı. Bakanlık ayrıca halkı bilinçlendirmek için hastalıkla ilgili broşürler dağıtacak.

Geçen ay ilk ölümle birlikte ülkedeki bazı mesire yerleri kapatılmıştı.
New Straits Times ve Star gazeteleri, geçen ay Kedah eyaletinde, 17 yaşındaki bir gencin arkadaşlarıyla piknik yapıp nehirde yüzdükten sonra öldüğünü yazmıştı.

Malezya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bazı ölümlere, su yoluyla bulaşan farklı hastalıkların yol açmış olabileceğini de hesaba katıyor. Leptospirosis hastalığı yüzünden kaç kişinin öldüğü bilinmiyor.
Leptospirosis, hastalıklı hayvanların suya bıraktıkları idrarın deri tarafından emilmesiyle bulaşıyor. Hastalığı en çok fareler taşıyor ve kas ağrısı, ateş, kusma ve baş ağrısı belirtileri gösteriyor. Hastalığa yakalanan kişinin 1 hafta içinde tedavi edilmesi gerekiyor.