Trabzon'a anıt kupa dikilsin

Trabzonsporlu eski futbolcu Serdar Bali, bordo-mavillerin 2010-2011 sezonundaki 'şampiyonluk kupasının gasp edildiği' iddiasıyla, şehirde uygun bir yere temsili kupa anıtının dikilmesi için Trabzon Belediye'sine başvurdu.

Giriş Tarihi 26 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 26 Aralık 2012, 14:17
Trabzon’a anıt kupa dikilsin

İÇİNDEKİLER

Bali, Trabzon Belediyesi'ne verdiği dilekçenin ardından yaptığı açıklamada, 2010-2011 sezonunun Süper Lig şampiyonunun Trabzonspor olduğunu savundu. UEFA'nın Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne almasının da bu şampiyonluğun tescilli olduğunu ileri süren Bali, "Olay yargıya intikal etmiş, yargının da ilk ayağı 'şike' olduğuna karar vererek, cezalar vermiştir. Trabzonspor'un hayatın her alanında kurumsal olarak yürüttüğü hak arama mücadelesine bizlerin, taraftarların ve duyarlı futbolseverlerin verdiği katkılar, şike sürecinin ülke gündeminden düşmesine engel olmak içindi. Ben de Belediye Başkanlığımızdan, gasp edilen ve hala gerçek sahibine teslim edilmeyen şampiyonluk kupasının temsili bir anıtının şehrin uygun görülecek bir yerine yapılmasını istiyorum." dedi.

Trabzon'da uygun bir yerine yapılacak anıtın, şehrin ve temiz futbol ile adalet isteyen kitlelerin hak ve hukuk mücadelesine manevi destek olacağını ifade edene Bali, "3 Temmuz'da başlayan sike sürecinin bütün süreçlerinin bu temsi kupa anıtı üzerinde yazılmasını sağlayarak kamuoyu nezdinde yaşanan adaletsizlikler her daim gündemde tutulmasına katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda şike ile mücadelede bir camianın topyekun nasıl mücadele ettiğinin sembolünü ortaya koyacaktır. Kupamızın tescili yapıldıktan sonra da temsili kupa anıtını, bir şehrin haklı davasındaki mücadelesinin nasıl kazanıldığını sembolize edecek şekle dönüştürebiliriz." diye konuştu.

Serdar Bali, anıtın hazırlanışı, yapımı ve diğer bütün girişimlerle ilgili maddi sorumluluğu da üstlenmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.