UEFA'ya jet ziyaret!

UEFA Başkanı Platini'nin davetlisi olarak İsviçre'ye giden Yıldırım Demirören'in ziyaretinin nedeni açıklanmadı. Demirören'in 2020 için görüşmeler yaptığı ve CAS yargısı konusunun karşılıklı olarak masaya yatırıldığı iddia edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2014 Güncelleme 28 Şubat 2014, 00:59
UEFA’ya jet ziyaret!

İÇİNDEKİLER

UEFA Başkanı Michael Platini'nin davetlisi olarak İsviçre'ye giden TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in Platini ile neler konuştuğu henüz netlik kazanmadı. Ancak ikili arasında 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Finali ve iki yarı finalin Türkiye'de oynanması konusunda görüşmeler yapıldığı öne sürüldü. Daha önce 2020 Olimpiyatları'nın Türkiye'ye verilmemesi durumunda destek vereceğini açıklayan Platini'nin bu nedenle tavrını Türkiye'den yana kullanacağı iddia edildi.

YARDIMCI BİLGİ VERMEDİ
TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, İsviçre'nin Cenevre kentindeki zirvenin sonucu hakkında bilgi vermedi ama 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Finali ve iki yarı finali için kapsamlı bir dosyayla gittiklerini açıkladı. Bu görüşmede ayrıca CAS yargısı konusunun yanı sıra FIFA Yönetim Kurulu Üyeleri'nin teyidi,FIFA Yönetim Kurulu oluşumu, FIFA Başkanı'nın seçimi, görev süresi, yaş sınırı gibi konuların görüşüldüğü belirtildi. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre toplantıda karara bağlanan tekliflerin bugün UEFA İcra
Komitesi'ne sunulacağı belirtildi.