4 yıldızlı gala

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında K.İrlanda'dan Derry City'yi Avni Aker'de devirdi. 2-0 öne geçen Fırtına, sonrasında yakalandı. Toparlanan Bordo-Mavililer, 25 Temmuz'daki rövanş için avantaj yakaladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2013 Güncelleme 19 Temmuz 2013, 01:27
4 yıldızlı gala

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Trabzonspor, yağmur altında oynanan karşılaşmada İrlanda'nın Derry City takımını sahasında rahat bir oyun sonucunda 4-2'lik skor ile yendi. Avrupa kupalarında son oynadığı 9 maçta galip gelemeyen Bordo- Mavililer, İrlanda temsilcisi karşısında galibiyet hasretini dindirdi. Son olarak 2011-2012 sezonu Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Giuseppe Meazza deplasmanında Inter Milan'ı 1-0 yenen Trabzonspor, o karşılaşma sonrasındaki ilk galibiyetini Derry City karşısında 4-2'lik skor ile aldı. Yağmur altında oynanan mücadelede Karadeniz Fırtınası'na galibiyeti getiren goller, 10. dakikada Polonyalı yıldız oyuncu Adrian Mierzejewski, 15. dakikada Paulo Henrique ve 52. dakikada Giray Kaçar'dan gelirken, 39. dakikada da İrlanda ekibinen Molloy, topu kendi ağlarına gönderdi. Derry City'nin gollerini ise 25. dakikada McDaid ve 32. dakikada Kavanagh kaydetti. Trabzonspor ile Derry city arasındaki rövanş maçı 25 Temmuz Perşembe günü İrlanda'da oynanacak.

HENRIQUE FIRTINA GiBiYDi

Derry City karşısında Trabzonspor'un 2. golünü atan Paulo Henrique gecenin en başarılı isimlerinden biri oldu... Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın güvenini boşa çıkarmayan Brezilyalı yıldız, "Sezona böyle güzel bir galibiyetle başlamak önemliydi. Rövanş zor olacak. O maçı da kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN'A BÜYÜK DESTEK
Trabzonsporlu taraftarlar ilk resmi maç heyecanını yaşayan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu için, "Dik dur eğilme" yazılı pankart açtı.

YAĞMURA RAĞMEN TRİBÜNLER DOLDU

Sezonun ilk resmi maçına Trabzonsporlu taraftarlar büyük ilgi gösterdi... Yoğun yağışa rağmen tribünlerin tamamına yakınını dolduran Bordo-Mavili taraftarlar takımlarına verdikleri destekle galibiyette önemli rol oynadılar. Öte yandan Derry City de İrlanda'dan gelen 5 taraftar da tribündeki yerini aldı.