Ada'yı beşik gibi salladı

Terbiye sınırlarını zorlayan Daily Mail, "Seni hırsız hindi! İstanbullu hakem, turu MANU'dan alıp Real Madrid'e verdi" derken Independent, "Hakemin adaleti tüm hayalleri alt üst etti" yorumunu yaptı. Eski İngiliz yıldız Lineker ise, "Çakır, Manchester'ı öldürdü" diye konuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2013 Güncelleme 07 Mart 2013, 01:57
Ada’yı beşik gibi salladı

İÇİNDEKİLER

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanşında Old Trafford'da oynanan Manchester United-Real Madrid maçında Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönetimi İngiltere'de bomba etkisi yarattı. Bernabeu'da güçlü rakibiyle 1-1 berabere kalan United, 48. dakikada Ramos'un kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçerken, 58. dakikada Cüneyt Çakır'ın bir kararı adeta maçı bitirdi! Tecrübeli hakem, Arbeloa'ya sert faulü sonrasında Nani'ye kırmızı kart gösterirken 10 kişi kalan United, kalesinde iki gol görerek Avrupa defterini kapattı. Maç sırasında ve sonrasında Manchester United'lı futbolcular ile teknik direktör Alex Ferguson, Çakır'a çok sert tepkiler gösterirken dün de İngiliz basını yaşananları

CÜNEYT ÇAKIR, UNITED'I PARAMPARÇA ETTİ
Çakır hakkında en sert yorum Daily Mail'den geldi. Adeta terbiye sınırlarını zorlayan gazete, "Seni hırsız hindi! İstanbullu hakem, Nani'yi haksız yere oyundan atıp turu Manchester United'dan alarak Real Madrid'e verdi" yorumunu yaptı. Daily Telegraph ise, "Nani'ye verilen kırmızı kart tur kapısını Real Madrid'e açtı" ifadesini kullandı. Independent, "Hakemin adaleti Manchester United'ın sezonu üç kupayla kapatma hayallerini yerle bir etti" derken The Sun ise "Çakır paramparça etti. Ferguson çılgına döndü" manşetini attı.

MOYES: FERGUSON ÇILDIRMAKTA ÇOK HAKLI
İngiliz futbolunun efsane isimlerinden Gary Lineker de Cüneyt Çakır'a eleştiri yağmuruna tuttu. Şu anda yorumculuk yapan Lineker, "Hakem o kırmızı kartla Manchester United'ı resmen öldürdü" açıklamasını yaptı. Everton Teknik Direktörü David Moyes ise, "Sir Alex Ferguson o haksız kırmızı kartın ardından çıldırmakta, aşağıya inip isyan etmekte yerden göğe kadar haklı. Böyle bir skandal kararı az gördüm. Eğer benim takımım aleyhine böyle bir karar verilse ben de çılgına dönerdim" ifadesini kullandı.

1-0 GERİYE DÜŞEN TAKIMLARI SÜREKLİ KOLLAR!
Real Madrid'e yakınlığı ile bilinen İspanyol Marca Gazetesi'nin hakem eleştirmeni Andujar Oliver maçtan 1 gün önce yaptığı yorumda, "Cüneyt Çakır 1-0 geriye düşen takımları kollar, onların lehine düdükler çalardı" yorumunu yapmıştı. Tahminlerinin bire bir tuttuğunu söyleyen Oliver, "Nani'ye kırmızı değil, sarı kart çıkmalıydı. Son dakikalarda Sergio Ramos'un Evra'ya yaptığı faul de kesin penaltıydı. Çakır ayrıca, Manchester United'lı Rafael'in elle kestiği pozisyonda penaltıyı da vermedi" diye konuştu.

DÜNYANIN KONUŞTUĞU O AN
Nani'nin Arbeloa'ya faulü ve Cüneyt Çakır'ın kırmızı kartı dünyanın en önemli TV kanallarında dakikalarca gösterildi. Avrupa futbolunun iki devi Manchester United ile Real Madrid arasındaki nefesleri kesen maç dünyanın gündemine oturdu... Avrupa ve Amerika'da neredeyse tüm TV kanalları atılan gollerden çok Nani'nin Arbeloa'ya faulu ve Cüneyt Çakır'ın gösterdiği kırmızı kartı dakikalarca haber yaptı.

KART SARI OLABİLİRDİ
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho 2-1 kazandıkları Manchester United maçının ardından çarpıcı açıklamalar yaptı. İyi olanın kaybettiğini itiraf eden Portekizli hoca, "Açık söylemek gerekirse kırmızı kart tüm dengeleri değiştirdi. Takımımdan daha fazla şey bekliyordum" ifadesini kullandı. Mourinho, Nani'nin gördüğü kırmızı kart için "Kartın rengi sarı olabilirdi" dedi.

26 YIL SONRA BİR İLK: SİR KONUŞMADI!
Nanı'ye gösterilen kırmızı kart sonrasında adeta çılgına dönen Sir Alex Ferguson bir ilke de imza attı... İskoç teknik adam, 26 yıllık kariyerinde ilk kez basın toplantısına katılmadı. Ferguson'un çok sinirli olduğu için böyle bir karar aldığı belirtildi.

ÇAKIR'LA GÜLEMEDİLER
Manchester United, Cüneyt Çakır'la çıktığı 3 karşılaşmada da gülemedi. Kırmızı Şeytanlar, Çakır'ın yönettiği Benfica maçında 2-2 berabere kalırken, Athletic Bilbao maçında ise 2-1 yenilmişti.

HAVALİMANINA KADAR İZLEYİP SORULARIYLA TACİZ ETTİLER
İngiliz basını hakkında sert ifadeler kullandığı Cüneyt Çakır'ı dün Manchester'daki havalimanına kadar izledi. Gazeteciler sorularıyla adeta taciz etmeye çalışsa da Çakır sessiz kalmayı tercih etti.

İŞTE MANŞETLER
LA GAZETTA DELLO SPORT (İTALYA): Hakem, Mourinho'ya yardım etti.
L'EQUIPE (FRANSA): Nani'ye gösterilen kırmızı kart oyunun bütün kaderini değiştirdi.
MARCA (İSPANYA): Çakır'ın Nani'ye gösterdiği kırmızı kart en fazla sarı olurdu.
SPORT (İSPANYA): Nani'nin hatalı kırmızı kartı sonrası Real madrid tur atladı.
AS (İSPANYA): Cüneyt Çakır tarihi bir hata yaptı. Arbeloa'ya atmayıp Nani'yi attı ve iki penaltıyı vermedi.
EL MUNDO DEPORTIVO (İSPANYA): Hakemin Nani'yi atması çok ağır bir karar oldu. Ramos'un ceza sahasında topu elle oynamasanı ve Evra'ya tekme atmasını ise es geçti.