2020'nin finali İstanbul'da

UEFA Başkanı Platini'nin "2020 Avrupa Şampiyonası 13 ülkede oynansın" formülü hayata geçiyor... 2020'nin ağır favorisi olan Türkiye'ye ise sadece final maçı verilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2012 Güncelleme 14 Kasım 2012, 01:38
2020’nin finali İstanbul’da

İÇİNDEKİLER

UEFA Başkanı Michel Platini'nin geçtiğimiz aylarda ortaya attığı turnuvayı 13 ülkenin organizasyonuyla yapma planı gerçeğe dönüşüyor.

SEBEP PARA!
Daha önce bir çok kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için yarışan ve EURO2016'nın ucundan dönen Türkiye EURO2020 de hayal oluyor!.. Plati'nin bu fikrinin altında Avrupa'daki ekonomik krizin yattığı ve sadece bir ülkeye değil bütün Avrupa'ya ekonomik getiri sağlaması için böyle bir adım atıldığı öğrenildi. 2020'nin ağır favorilerinden olan Türkiye'nin madur olmaması için de finalin İstanbul'da TT Arena'da oynatılması gündeme geldi.

İKİSİ DE OLUYOR
Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları'nı aynı anda organize etmesinin zor olduğu ifade edilirken böylelikle hem final hem de olimpiyatları aynı anda gerçekleştirme ihtimalinin ağırlık kazandığı öğrenildi.

NİERSBACH AÇIKLADI!
BİLD, bu projenin hayata geçirileceğini Alman Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach'in ağızından duyurdu. Niersbach, "Platini planlarını bana anlattı. Fakat henüz yönetim kurulu tarafından onaylanmadı" dedi.

7 ARALIK'TA KESiNLEŞECEK!
Platin'nin bu fikrinin geçerlilik kazanıp kazanmayacağı UEFA'nın Yönetim Kurulu toplantısından sonra belli olaacak. 7 Aralık'ta şampiyonanın farklı ülkelerde yapılması oylamaya sunulacak.

EURO 2020 iÇiN 13 ÜLKE

UEFA'nın belirlediği şehirler arasında; Berlin, Madrid, Lizbon, Roma, Londra, Amsterdam, Moskova, Zagreb, Atina, Basel, Paris, Brüksel gibi şehirler yer alıyor. 12 şehirin belirlendiği, 13. için son aşamada olunduğu ve bunun da en büyük favorisinin ise İstanbul olduğu belirtiliyor