Sapıklara terör tarifesi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2013 Güncelleme 01 Ağustos 2013, 00:00
Sapıklara terör tarifesi

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, katıldığı bir televizyon programında "Cinsel Suçlar Paketi"nin içeriğine ilişkin bilgiler verdi. Cinsel tacize yönelik hazırlanan taslağın getirdiği yenilikler şöyle:

ZORLA EVLİLİĞE BİLE HAPİS
Taciz suçunun cezası en az 3 yıl olacak. Basit cinsel saldırı suçundan yargılanan sanık, 10 yıl hapisle karşı karşıya kalacak. Nitelikli cinsel saldırı suçlarındaki hapis cezası ise 10 ila 20 yıl arasında düzenlenecek. Çocuklarını zorla evlendiren ebeveynler için de 1 ila 3 yıl hapis cezası istenecek. Cinsel suçların cezalarının infazında "terör tarifesi" uygulanacak. Normalde bu suçlarda,3'te 2'si infaz ediliyor. Terör suçlarında ise infaz verilen cezanın 4'te 3'ü.

* Hazırlanan tasarı da Adli Tıp da yer aldı. Bakanlar Kurulu'na sunulacak olan tasarıya göre mağdurun, beden ve ruh sağlığı için Adli Tıp'tan rapor alması zorunluluğu kaldırılacak.

HADIMLIK DA PAKETTE
Söz konusu pakette "hadımlık" tedavi maddesi yer alacak. Buna göre tacizciye gerekirke tıbbi tedavi ile müdahale edilecek. Sapık, mağdurun olduğu yere yaklaşamayacak. Ayrıca çocuklarla ilgili mesleklerde çalışamayacak.