Çetin bakışma!

Balyoz'dan 20 yıl hapis cezası alan Çetin Paşa'nın eşi Nilgün Doğan, veda anını TAKVİM'e anlattı: İçimiz kan ağladı, bakışlarımız konuştu. Karardan sonra 'Siz iyi olursanız biz de iyi oluruz' dedi. Ben de 'Yeter ki iyi olun' karşılığını verdim

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2012 Güncelleme 23 Eylül 2012, 00:11
Çetin bakışma!

İÇİNDEKİLER

Balyoz davasından çıkan karar, sanık yakınlarını yıktı. Davanın bir numaralı sanığı olarak gösterilen emekli Org. Çetin Doğan, emekli Oramiral Özden Örnek ve emekli Org. Halil İbrahim Fırtına'ya "darbeye eksik teşebbüs" suçundan 20 yıl hapis cezası verildi. Kararın açıklanmasıyla birlikte sanık yakınları büyük bir yıkım yaşadı. Bunlardan biri de Doğan'ın eşi Nilgün Doğan idi. Eşine verilen cezaya isyan eden Nilgün Hanım, duruşma salonunda nefeslerin kesildiği karar anını TAKVİM'e anlattı. İşte duygu dolu anlardan satır başları:

GERGİN BAŞLADI:
Mahkeme başkanı duruşma öncesi sanık yakınlarını taşkınlık yapmamaları için uyardı. Jandarma da, yakınlarımızı görmemizi engellemek istedi. Mahkemeye itiraz ettik. Görüş mesafesi aralandı. Mahkeme gergin başladı.

'DİK DURUN' MESAJI:
Mahkemede karar öncesi, Çetin Bey'in ve diğer sanıkların bakışları, bize 'Dik durun' mesajı verdi. Duruşumuzla bunu onayladık. Yani duruşma öncesi bakışlarımızla anlaştık.

VEDA SÖZLERİ:
Karardan sonra Çetin Bey bana döndü ve 'Siz dışarda iyi olursanız, biz de içeride iyi oluruz' dedi. Ben de 'İyi oluruz. Yeter ki siz iyi olun. Mücadelenizi her yerde analatacağız' dedim. İşte böyle vedalaştık.

TAHLİYE ŞOKU:
Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman tanık olarak dinlenmeliydi. Hasta olan sanıklar, tutuksuz yargılanabilirdi. Ama olmadı. Çetin Bey prostat kanseri, Ergin Saygun ise kalp hastası.

* * *
DAMAT RODRİK: ADLİ YANLIS
Dünyaca ünlü iktisatçı ve Çetin Doğan'ın damadı Dani Rodrik, Balyoz davası kararını Washington Post'ta yayımlanan yazısıyla değerlendirdi. "Türkiye'nin adli hatası" başlıklı yazısında Rodrik, mahkemenin "belgede sahtecilikle" ve "hukuk ihlali" yaptığını söyledi.

* * *
SANIKLARDAN TEŞEKKÜR
Silivri 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "ilkleri yaşadıklarını" söyleyen Nilgün Doğan, "İlk kez mahkeme gördük. İlk kez Jandarma ile muhatap olduk. Karar sonrası tutuklu sanıklar, hakime teşekkür etti" dedi. Doğan, karara itiraz edeceklerini söyleyerek, "Suçsuz olduklarını savunacağız. Adalete güveniyoruz" diye konuştu

* * *
'ÇOK VATANDAŞ ÖLECEKTİ'
Uluslararası Af Örgütü, Balyoz Davası kararıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Dava, halkı galeyana getirmek için şiddet olayları içeren bir darbe planı ve askerin, hükümeti ele geçirme iddiasına dayanıyordu. Eğer plan gerçekleştirilseydi birçok vatandaş ölecekti ve insan hakkı ihlalleri gerçekleşecekti" denildi.

BALYOZ FiRARI...
Balyoz davasında karar açıklanırken, salonda bulunan 6 tutuksuz sanık hakkında tutuklama kararı verildi. Bu karar açıklanırken, tutuksuz sanıklardan Albay Berna Dönmez'in, salonudan firar ettiği öğrenildi. Dönmez'in kendi kimliğini vererek aldığı sanık kartını da iade etmediği öne sürüldü.


MEVLÜT YÜKSEL